Pereiti į pagrindinį turinį

Sūrūs sėklų sausainiai su avinžirnių užtepu

2014-12-19 15:30
Shutterstock nuotr.

Tiems, kurie nėra dideli saldumynų fanai, šis receptas tinka idealiai. Sveiki sūrūs sėklų sausainiai, kuriais tikrai mėgausitės, puikiai tiks ir su įvairiomis daržovių užtepėlėmis.

Reikės:

100 g saulėgrąžų sėklų,

100 g sezamo sėklų,

50 g migdolų,

100 g chia sėklų (ispaniškasis šalavijas),

1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių,

½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

2 puodelių avinžirnių,

2 valgomųjų šaukštų tahini (maltų sezamo sėklų pastos),

½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos,

Kavamale ar virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite migdolus. Sumaišykite sėklas ir šviežiai maltus migdolus. Kitame dubenyje įpilkite vieną puodelį vandens, sudėkite druską, smulkintus rozmarinus, pusę arbatinio šaukštelio česnako ir svogūno miltelius. Skystį supilkite ant sėklų mišinio ir gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Pašaukite į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tuomet duoneles supjaustykite ir apverskite apatine puse į viršų. Pašaukite į orkaitę dar 25 minutėms. Atvėsinkite.

Prieš ruošiant avinžirnius, būtina gerai juos išmirkyti. Geriausia užmerkti iš vakaro. Kitą dieną jau galite ruošti. Išmirkyti avinžirniai išverda labai greitai. Išvirtu avinžirnius sutrinkite. Pridėkite tahini ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite visus prieskonius (česnako miltelius, druską, rūkytą papriką) ir vėl gerai išmaišykite. Skanaukite su sėklų sausainiais. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų