Pereiti į pagrindinį turinį

Auksarankiai vaikai nenusileidžia profesionalams

2009-04-07 09:00

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet ir vėl patikėjo Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centrui surengti tradicinę Lietuvos mokinių technologijų olimpiadą "Atrask save".

Joje dalyvavo 98 vidurinių, bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų 7–12 klasių 119 moksleivių bei 102 mokytojai. Olimpiados dalyviai konkuravo keturiose veiklos srityse.

Daugiausiai dalyvių varžėsi tekstilės ir aprangos sektoriuje, kur moksleiviai, dirbdami komandiniu principu (trijų žmonių grupėje), kūrė konkrečiai mokyklinei mergaičių uniformai aksesuarus iš odos, audinių, siūlų ir kitų medžiagų, siuvinėjo, siuvo, mezgė, nėrė ir kitais būdais puošė drabužį.

Mažiausiai dalyvių buvo floristikos ir mitybos kūrybinės veiklos grupėse. Tekstilės ir aprangos kūrybinės veiklos grupėje tarp 9–10 klasių moksleivių I laipsnio diplomu įvertinta Kulautuvos vidurinės mokyklos mokinės Gabijos Obelienytės (mokytoja Daiva Sasnauskienė) kūryba.

Mitybos kūrybinės veiklos grupėje tarp 7–8 klasių moksleivių nugalėjo Kauno Vaižganto vidurinės mokyklos mokinė Vilmantė Murauskaitė (mokytoja Milita Mickevičienė).

Tarp 11–12 klasių moksleivių kūrybiškiausia buvo moksleivė iš Kauno rajono – Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos moksleivė Živilė Petraitytė (mokytoja Violeta Ruseckienė). Iš 39 apdovanotų moksleivių net penki buvo iš Kauno miesto ir jo rajono.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų