Pereiti į pagrindinį turinį

Gimnazistai improvizavo apie svajones

2009-03-02 09:00
Gimnazistai improvizavo apie svajones
Gimnazistai improvizavo apie svajones / Vytauto Liaudanskio nuotr. Dermė: tapybos darbai apie svajones bei spektaklis apie bendraamžių gyvenimą puikiai papildė vieni kitus.

Mintis apie svajones ir konfliktus Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai išliejo ant didžiulių kartono lapų. Šių piešinių parodą galima pamatyti I.Simonaitytės bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje.

Gimnazijoje visą praėjusią savaitę vyko akcija "Sugrįžk į mokyklą". Per dailės pamokas gimnazistai piešė, improvizuodami svajonių ir konfliktų tema. Savanoriai turėjo galimybę tapyti ant didžiulių kartono lapų, o į grupeles susibūrę skirtingo amžiaus mokiniai kartu kūrė vizijas.

"Man buvo nuostabu, kad dauguma piešusių vaikų nebuvo lankę dailės mokyklos, bet jų darbai išraiškos priemonėmis bei minties vingiais buvo nepaprastai išradingi", – džiaugėsi gimnazijos dailės mokytoja Reda Anankaitė.

Penktadienį įdomiausi piešiniai pristatyti I.Simonaitytės bibliotekoje. Gimnazistų draugai bei kiti bibliotekos lankytojai ne tik apžiūrinėjo piešinius, bet ir klausėsi gimnazijos mišraus ansamblio atliekamų dainų bei pamatė dramos studijos spektaklį apie bendraamžių gyvenimą "Koridoriaus vaikai".

Paroda veiks mėnesį, po to ji grįš į gimnaziją. Mokiniai užsikrėtė mintimi improvizuoti ir ėmėsi fotografuoti bendraamžius, mokytojus bei savo šeimos narius. Vėliau visi šie kūriniai bus eksponuojami bei aptariami Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų