Pereiti į pagrindinį turinį

Gražuolės jukos gyvena Žaliakalnyje

2009-06-10 23:59

Kaunietės Ambrazinos Griciuvienės šiltnamyje karaliauja ne pomidorai ar agurkai, o pluoštinės jukos – viešnios iš šiltųjų kraštų.

"Jos gali laisvai augti ir lauke. Svarbu parinkti šioms fantastiško grožio gėlėms saulėtą užuovėją, lengvą, smėlėtą, laidų vandeniui dirvožemį. Žiemą jas reikia pridengti eglišakėmis, nors šios gėlės pakelia ir 20 laipsnių šaltį. Jos bijo ne šalčio, o prie šaknų ir ant lapų besikaupiančios drėgmės, todėl žiemomis, kai dažni atlydžiai, reikėtų virš gėlės padaryti dvišlaitį stogelį vandeniui nubėgti. Beje, vasarą jukos atsparios sausroms", – aiškino A.Griciuvienė.

Pernai nužydėjusios A.Griciuvienės jukos (paprastai jos žydi liepą ir rugpjūtį) išleido papildomų šakų, ant kurių šiemet jau sukrovė žiedus. Žiedynas rausvai arba gelsvai baltais žiedais gali užaugti net iki 2 m aukščio ir nepaprastai kvepia. Ypač naktį.

Nors A.Griciuvienė labai myli jukas, tačiau jų šiemet priaugo tiek daug, kad moteris nebežino, kur jas dėti. Tad egzotikos mėgėjams yra proga pagražinti savo aplinką šiomis itin puošniomis gėlėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų