Pereiti į pagrindinį turinį

Grybų sezono įkarštis dar neprasidėjo

2012-08-31 05:00
Grybų sezono įkarštis dar neprasidėjo
Grybų sezono įkarštis dar neprasidėjo / Vytauto Petriko nuotr.

Užkietėję grybautojai, negalintys šiomis dienomis šmurkštelėti į mišką, pavydžiai nužvelgia turguje ant prekystalio išdėliotus grybus. Pardavėjai guodžia, kad kol kas laimikiu gali džiaugtis tik atkakliausieji.

Senojoje turgavietėje suskaičiavus prekiautojus grybais, akivaizdu, kad miškas gėrybėmis kol kas dalijasi nenoriai – prie prekystalių matyti vos keletas pardavėjų, prekiaujančių voveraitėmis ir pievagrybiais.

Pašnekinti prekeiviai neslėpė, jog grybų kol kas nėra.

Paklausti, kur grybavo, ne vienas tarsteldavo, kad gerų vietų neišduoda, bet pripažino, kad tikėtis rasti grybų aplink uostamiestį neverta. Dauguma minėjo grybavę 50–70 km spinduliu aplink Klaipėdą.

Rietaviškė pasakojo, kad grybų rado tik jai gerai žinomose vietose. Nors ir pati stebėjosi, kodėl savaitgalį per valandą pririnko pilną krepšį grybų, o štai prieš kelias dienas miškas buvo lyg iššluotas.

Dauguma pašnekovų guodėsi, kad šiuo metu grybų nėra, tad tenka sukarti ne vieną kilometrą, kol prirenkamas krepšys. Tačiau viena moteris, prieš save išsidėliojusi krūvą gardžių gėrybių, surinktų Vėžaičių apylinkėse, pamokomai dėstė, jog reikia mokėti ieškoti.

Grybų pardavėjai viliasi, kad didysis sezonas – dar laukia. Tačiau abejoja, ar dėl grybų gausos keisis šių miško gėrybių kaina. Dabar nedidelę baravykų krūvelę galima nusipirkti už 15 litų, kitų grybų – už 7–8 litus.

Daugiausia siūloma voveraičių, kurių kaina svyruoja nuo 6 iki 10 litų už litrą. Vienas grybautojas siūlė kelmučių po 7 litus, taip sukeldamas net ir vyresnio amžiaus pirkėjų nuostabą dėl neįprastos grybų išvaizdos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų