Indijoje mergina 1 200 km vežė namo savo neįgalų tėvą

Penkiolikmetė Jyoti Kumari (Džioti Kumari), jau pasiekusi savo kaimą rytų Indijoje, papasakojo apie nevilties paskatintą 1 200 km kelionę namo, per kurią ji dviračiu vežė savo neįgalų tėvą.

Dėl šio poelgio mergina sulaukė liaupsių iš viso pasaulio.

„Neturėjau kitos išeities. Nebūtume išgyvenę, jei dviračiu nebūčiau pargabenusi mūsų abiejų į gimtąjį kaimą,“ – sekmadienį sakė mergina.

J. Kumari pasakojo, kad ji ir jos tėvas būtų badavę, jei būtų likę Gurugrame, viename iš Naujojo Delio priemiesčių. Jie neteko savo pajamų šaltinio dėl koronaviruso Indijoje įvestų griežtų veiklos suvaržymų.

Merginos tėvas, kuris po nelaimingo atsitikimo nebegali vaikščioti, anksčiau dirbo autorikšos vairuotoju. Tačiau Indijoje uždraudus visas nebūtinas keliones jis tapo vienu iš milijonų naujų bedarbių. Tėvo su dukra nuomojamo būsto savininkas reikalavo pinigų, kurių jie nebegalėjo mokėti, ir grasino juos iškeldinti, pasakojo J. Kumari.

Taigi, mergina nusprendė nusipirkti dviratį ir grįžti namo, kaip ir tūkstančiai kitų Indijos migrantų darbininkų, nuo kovo mėnesio patraukusių į savo ankstesnius namus.

J. Kumari mynė dviratį dešimt dienų, tėvui sėdint už nugaros ant jos ryškiai rožinio dviračio, net ir kepinant kaitrai. Žmonės jiems duodavo maisto ir vandens, bet J. Kumari per šią kelionę tik kartą galėjo pailsinti kojas, kai ją ir tėvą netoli pavėžėjo sunkvežimio vairuotojas.

Kiek daugiau nei prieš savaitę dukra su tėvu sugrįžo į Darbangą, savo gimtąjį miestą Biharo valstijoje, kur gyvena J. Kumari motina ir svainis, išvykęs iš sostinės regiono, kai kovo 25-ąją buvo įvesti suvaržymai dėl COVID-19. Tuo metu aštuntokė J. Kumari, sausį persikėlusi iš savo kaimo į Gurugramą, kad padėtų tėvui, liko sostinėje.

Sekmadienį ji sakė, jog tebėra pavargusi nuo kelionės.

„Tai buvo labai sunki kelionė, – pasakojo ji. – Buvo pernelyg karšta, bet neturėjome kito pasirinkimo. Mano mintyse buvo tik vienas tikslas – grįžti namo.“

Vos jiems grįžus namo, kaimo pareigūnai perkėlė J. Kumari tėvą į specialų karantino centrą. Daugelis Indijos valstijų ir vietų valdžios institucijų yra įpareigojusios parvykusius iš kitų regionų asmenis izoliuotis tam skirtuose karantino centruose, taip siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą. Šiuo metu visa J. Kumari šeima atlieka karantiną namuose.

Atrodo, jog jau du mėnesius Indijoje vykdomos karantino priemonės padėjo išvengti staigaus COVID-19 protrūkio šalyje, o tai suteikė laiko sukaupti daugiau medicinos atsargų ir išplėsti intensyvios terapijos skyrių galimybes. Indijoje užfiksuoti 144 741 susirgimo atvejai, paskelbta apie 4 162 pacientų mirtį.

Tačiau griežti ribojimai šalyje sukėlė humanitarinę krizę: tūkstančiai vargingai gyvenančių žmonių bandė grįžti į tolimus gimtuosius kaimus ir miestus. Kai kurie ėjo pėsčiomis, nešė senyvus giminaičius ant pečių arba vežė mažus vaikus ant lagaminų su ratukais. Dešimtys žmonių pakeliui mirė, partrenkti traukinių ar sunkvežimių, iš bado arba nusižudę.

Indijoje ypač svarbus ir plačiai išvystytas Indijos traukinių tinklas buvo uždarytas keleiviams dėl įvestų griežtų karantino apribojimų. Autobusai, lėktuvai ir taksi taip pat buvo uždrausti. Tačiau anksčiau šį mėnesį šalies valdžia iš dalies atnaujino traukinių reisus, kuriais pasinaudoti gali darbininkai migrantai, norintys grįžti namo.

Griežti karantino ribojimai sudavė niokojamą smūgį Indijos ekonomikai, kurios didžiąją dalį sudaro neoficialiojo sektoriaus darbai. Šalies valdžia pastarosiomis savaitėmis ėmė lengvinti griežtus karantino suvaržymus ir leido vis didesniam skaičiui žmonių sugrįžti į darbą.

J. Kumari žinojo apie specialiuosius traukinius, tačiau jos vaikščioti negalintis tėvas nebūtų sugebėjęs pasiekti traukinio platformos. Taigi, mergina nusprendė, jog jie keliaus dviračiu.

J. Kumari kelionė sulaukė Indijos dviratininkų federacijos dėmesio. Varžybų organizavimo grupė, kuri renka komandas Olimpinėms žaidynėms, pasiūlė merginai kelionę traukiniu atgal į Naująjį Delį, kad ji ateinantį mėnesį išbandyti savo jėgas per atranką. Ši istorija neaplenkė ir Vašingtono: JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) duktė Ivanka Trump (Ivanka Tramp) socialiniame tinkle „Twitter“ J. Kumari poelgį pavadino „nuostabiu ištvermės ir meilės žygdarbiu“.

J. Kumari sako, kad nors pagyrimai džiugina, ji ryžosi pargabenti savo tėvą namo dviračiu ne siekdama šlovės.

„Tai buvo sprendimas, kurį priėmiau apimta visiškos nevilties,“ – sakė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
tiesiog --geros shirdies mergaite,,ir tevas tikriausia buvo geras zmogus....o Indija --tai ir dabar --viduramziuose uzmigusi

Anonimas

Anonimas portretas
Nei viena Lietuvos fyfa to nesugebėtų....

zmoniu

zmoniu portretas
perteklius,afro-azijoje ,akivaizdus .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių