Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos gatves vėl užlies muzika

2012-06-13 11:37
Klaipėdos  gatves  vėl užlies muzika
Klaipėdos gatves vėl užlies muzika / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdą šią savaitę vėl užlies muzika – jaunimo muzikos festivalis „Grock“. Penkias dienas vyksiantis renginys žada suteikti galimybę pasireikšti muzikuojančiam miesto jaunimui bei gerą nuotaiką visiems dalyvausiantiems.

Devintą kartą vykstančio festivalio sumanytojas ir organizatorius Linas Švirinas pasakojo, kad „Grock“ tikslas – uostamiesčio muzikinio gyvenimo gyvinimas, originalios muzikos ir dainų tekstų propagavimas.

Sutelkiant daug grupių į vieną vietą siekiama kelti muzikantų savivertės jausmą. Per devynerius metus festivalis gerokai užuago. Pastaruosius porą metų dalyvių skaičius peržengdavo 100. Šiemet tikimasi tiek pat ar net daugiau dalyvių.

„Grock“ jau peržengė Klaipėdos ribas ir siekia dar platesnių horizontų. Pernai norą dalyvauti festivalyje pareiškę portugalai šiemet vėl sugrįš. Laukiama atvykstant vienos rusų bei dviejų latvių grupių.

Šiemet festivalis įsteigė ir penkias nominacijas: Metų muzikinis įvykis Klaipėdoje, Metų grupė, Metų vokalistas, Metų daina bei Metų DJ. Nominantais gali tapti tik klaipėdiečiai. Laimėjusiųjų laukia Jurgos Karčiauskaitės-Lago rankų darbo prizai.

L.Švirinas atskleidė, kad kitais metai gali būti renkama ir maitinimo įstaiga, kurioje skamba geriausia muzika.

Jau ketvirtus metus festivalis „Grock“ rengia ir su muzika susijusių fotografijų bei muzikinių ketureilių konkursus.

Festivalio organizatorius L.Švirinas teigė, kad jo vardas – tik reklaminis veidas, už kurio pasislėpę daug kitų žmonių, pareiškusių didelį geranoriškumą ir pagalbą prisidėdami prie festivalio organizavimo. Vėliau festivalio estafetę jis žada perduoti savo sūnui Jotvilui.

„Grock“ 2012

„Grock“ vyks birželio 13–17 dienomis.

Festivalyje dalyvaus tokios grupės ir atlikėjai kaip „Cappella‘A“, „Sound‘s Engineers feat. Natalie“, „Atika“, Petras Daunys, Gediminas Storpirštis ir Kristina Murovjova, „Arrogantics“, „Varnos“, pats renginio organizatorius L.Švirinas ir kiti.

Festivaliui paskirtos trys erdvės – I.Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelis, Friedricho pasažas ir Meno kiemas.

Didysis koncertas vyks 15 d. Meno kieme; 17 d. toje pačioje vietoje rengiama atvira scena jaunimo grupėms bei atlikėjams. Tai lyg Gatvės muzikos dienos analogas – ant scenos galės lipti bet kuris norintis parodyti save ir gebėjimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų