Pereiti į pagrindinį turinį

Kultinio žaidimo „Operacija“ kūrėjas neturi pinigų tikrai operacijai

2014-10-28 11:00
LRT
YouTube kadras

Johnas Spinello užsitarnavo nedidelę vietelę istorijoje išradęs kultinį stalo žaidimą „Operacija“, kuriame vaikai žaidžia chirurgus. Dabar 77-erių vyrui reikalinga 25 tūkst. dolerių kainuojanti burnos operacija, tačiau jis jos negali apmokėti. Teises į savo 1965-ųjų idėją jis tuomet pardavė už 500 dolerių.

Tačiau jis nesikremta ir nekeikia medicinos sistemos. „Man geriau nesikoncentruoti į tai ir daugiau galvoti apie džiaugsmą, kurį daugybei žmonių per tiek metų suteikė žaidimas“, – sako J. Spinello.

Jo draugai ketina jam padėti surinkti 25 tūkst. dolerių per kampaniją crowdrise.com tinklalapyje. Pirmadienį jau buvo surinkta 1300 dolerių – daugiausiai iš žaislų industrijoje dirbančių žmonių.

 

 

Tinklalapis ILoveOperation.com parduoda specialias žaidimo „Operation“ kopijas, pasirašytas paties kūrėjo. Be to, J. Spinello gruodį ketina aukcione parduoti prototipą ir tikisi gauti dar bent 35 tūkst. dolerių.

J. Spinelo sugalvojo žaidimą kai studijavo industrinį dizainą Ilinojaus Universitete. Jam buvo pavesta sugalvoti elektroninį žaidimą, kurio tikslas būtų įkišti metalinį pagaliuką į skyles nepaliečiant megalinių skylės kraštų. Jis teigia, kad už savo darbą gavo aukščiausią įvertinimą.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų