Pereiti į pagrindinį turinį

Laimingasis 13 numeris

2008-11-24 09:00
Laimingasis 13 numeris
Laimingasis 13 numeris / eurovizija.lt nuotr. Prizininkai: E.Jurgaitytė (centre) su hiphopo grupe "Be good" pelnė daugelio šalių žiūrovų simpatijas.

Pgaliau sėkmė tarptautiniame muzikos konkurse nusišypsojo ir Lietuvai. Vaikų Eurovizijoje, kuri šiemet vyko Kipro Limasolio mieste, dešimtmetė Lietuvos atlikėja Eglė Jurgaitytė užėmė trečiąją vietą.

Vaikų Eurovizijos konkurse Lietuvos atstovai dalyvavo antrą kartą. Pernai debiutavusi Lina Joy nepateko į geriausiųjų dešimtuką. Šiais metais Lietuvos atstovei E.Jurgaitytei fortūna buvo palankesnė. Su hiphopo grupe "Be good" atlikta daina "Laiminga diena" surinko 103 balus ir lėmė trečiąją vietą.

Eglė jau per pirmas repeticijas pelnė žiūrovų simpatijas. Sėkmė mergaitę lydėjo ir per visą konkursą. Nors E.Jurgaitytė pasirodė trylikta, velnio tuzinas nebuvo nesėkmingas. Atlikėja dainavo sklandžiai ir energingai, o per balsavimą Lietuva nebuvo iškritusi iš geriausiųjų dešimtuko. Lemtingus paskutinius 10 taškų mūsų atstovams skyrė Makedonija.

Antrąją vietą užėmė Ukrainos atstovai, o pirmoji atiteko Gruzijai. Mažųjų gruzinų trijulės pasirodymas buvo tikrai išskirtinis. Juodos ir geltonos spalvų kostiumais apsirengę vaikai dainavo vapsvų dainą.

Pagal Vaikų Eurovizijos taisykles konkurso dalyviai turi būti ne vyresni kaip 15 metų. Jie privalo gimtąja kalba atlikti savo kūrybos dainą, kuri turi skambėti gimtąja kalba.

Nugalėtojų penketukas

1. Gruzija – 154 balai
2. Ukraina – 135 balai
3. Lietuva – 103 balai
4. Malta – 100 balų
5. Makedonija – 93 balai

Daugiausia – 12 balų – Lietuvos atlikėjams skyrė Serbija,

po 10 – Malta, Gruzija ir Makedonija,

po 8 – Rumunija, Belgija ir Nyderlandai,

7 – Rusija,

po 6 – Ukraina ir Baltarusija,

3 – Bulgarija,

2 – Kipras,

1 balą skyrė Graikija.

Tai šeštasis Europos vaikų dainų konkursas, kuriame mūsų šalis dalyvauja antrąkart. Šiemet vaikų pasirodymus vertino ir komisija, ir žiūrovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų