Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai neabejingi istoriniam filmui

2009-01-15 09:00

Lietuvos televizijos sausio 13-osios vakarą rodytą vokiečių dokumentinį filmą apie Loretą Asanavičiūtę "Mergaitė ir tankai", preliminariais duomenimis, žiūrėjo 307 tūkst. žiūrovų. Tai buvo populiariausia tos valandos laida.

Antroje vietoje liko TV3 rodomas naujas lietuviškas serialas "Nemylimi" (303 tūkst. žiūrovų), trečioje – LNK "Kakadu" ir "Dviračio šou" (290 tūkst.), ketvirtąją (69 tūkst.) pasidalijo BTV ir "Lietuvos ryto TV". BTV rodė komediją "Paplūdimio vaikinai", "Lietuvos ryto TV" – ypač svarbią "Lietuvos ryto" krepšinio klubo dvikovą su Las Palmaso "Auna Gran Kanaria".

Filmą "Mergaitė ir tankai" bendradarbiaudama su Lietuvos televizija sukūrė Vokietijos kompanija "LeVision". Isabell Blochl ir Andre Meyerio filmas – jaudinantis pasakojimas apie Sausio 13-ąją po sovietų tanko vikšrais žuvusią L.Asanavičiūtę. "LeVision" sukūrė penkių dalių dokumentinį serialą, kuriame pasakojama apie Rytų Europos šalių išsivadavimą iš sovietų imperijos gniaužtų.

Pasakojimui apie Baltijos šalių išsivadavimą serialo kūrėjai pasirinko tragišką L.Asanavičiūtės gyvenimo istoriją. LRT filmo kūrėjams suteikė unikalius istorinius kadrus. Filme kalbinami Loretos artimieji ir draugai, taip pat prisiminimais dalijosi Lietuvos televizijos studijoje tiesioginiame eteryje per sovietų puolimą dirbusi žurnalistė Eglė Bučelytė, politikas Vytautas Landsbergis ir kiti.

Kitose serijose bus rodomos istorijos iš Lenkijos, Rusijos, Vengrijos ir Rumunijos. Lietuvos televizijos žiūrovai jas irgi pamatys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų