Pereiti į pagrindinį turinį

Miestiečių troškulys verslininkų nejaudina

2010-08-16 08:48
Miestiečių troškulys verslininkų nejaudina
Miestiečių troškulys verslininkų nejaudina / Šarūno Černiausko nuotr.

Kauno miesto savivaldybės iniciatyva viešojo maitinimo įmonėms išnešti į lauką geriamojo vandens aparatus ir taip pagelbėti kauniečiams išgyventi kaitrą, liko retorika. Paskelbę kvietimą savivaldybės tinklalapyje valdininkai nepasirūpino, kad kavinių ir restoranų atstovai išgirstų šį raginimą – pastarieji tikino apie šią idėją girdį pirmą kartą.

Kavinės "Skliautas" savininkas Ąžuolas Gaižutis apie skelbiamą iniciatyvą nebuvo girdėjęs, tačiau pasidžiaugė truputį aplenkęs savivaldybę. "Savo laiku mes patys restauravome ir paleidome fontanėlį Rotušės aikštėje, iš kurio šiuo metu ir bėga geriamasis vanduo", – sakė verslininkas.

Kauno regiono "Pizza Jazz" restoranų direktorė Kristina Belopetravičienė apie skelbiamą iniciatyvą taip pat nebuvo girdėjusi. "Gaila, bet mes net neturime tokių aparatų, kuriuos galėtume išnešti į lauką ir užtikrinti vandens higieną juose. Visi geriamojo vandens aparatai mūsų restoranuose yra įmontuoti, taigi fiziškai tokių galimybių mes net ir neturėtume", – pašnekovė tikina, jog "Piza Jazz" restoranų tinklas sveikina bet kokią iniciatyvą, kuri gali pagerinti gyventojų savijautą ir nuotaiką.

Bendrovės "Miesto sodas" direktorius Gintautas Ruminas teigė nei skaitęs, nei girdėjęs apie šią savivaldybės paskelbtą iniciatyvą. "Jeigu norime nudžiuginti savo lankytojus, paskelbiame akcijų ar nuolaidų, tačiau nešti į lauką aparatų neplanuojame, – verslininkas stebėjosi, kad niekas iš valdžios atstovų neinformavo apie tokią iniciatyvą. – Manau, kad savivaldybė šiek tiek vėluoja, nes karščiai Kaune jau pamažu slopsta. Reikėjo vasaros pradžioje tokią akciją skelbti."

Pati Kauno miesto savivaldybė rodydama pavyzdį pastatė geriamojo vandens aparatą prie savo pastato Laisvės alėjoje. Taip pat planuoja pastatyti aparatų gausiausiai lankomose seniūnijose: Dainavos ir Gričiupio bei Nemuno gatvėje esančiame Kauno miesto savivaldybės Socialinių reikalų skyriuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų