Pereiti į pagrindinį turinį

Palanga kviečia šokti viešose erdvėse

2012-07-19 11:46
Palanga kviečia šokti viešose erdvėse
Palanga kviečia šokti viešose erdvėse / DMN nuotr.

„Opa opa opapa, juda juda Palanga!“ – netyla skanduotė populiariausiame šalies kurorte. Čia kasdien vyksta nemokamos šokių pamokos po atviru dangumi.

Pasak vienos iš šių pamokų iniciatorės, „Šokių akademijos“ Vilniuje ir Kaune vadovės Jurgita Česnavičiūtės, šokiai sudomina įvairaus amžiaus žmones – tiek vaikus, tiek suaugusiuosius ir senjorus. Šoka ne tik lietuviai, bet ir Palangoje poilsiaujantys svečiai iš Vokietijos, Rusijos ar Čikagos.

„Mokome pačių įvairiausių šokių: nuo Lotynų Amerikos žingsnelių iki vakarėlių šokių pagal klubinę muziką. Nacionalinio šokio mylėtojai gali patrypti polką, o vaikams labiausiai patinka ančiukų šokis ir temperamentingoji makarena. Čia susirenka labai marga minia“, – pasakojo J.Česnavičiūtė. Ji negalėjo išskirti vieno šokio, kuris labiausiai patiktų publikai.

Profesionali šokėja pastebi, kad lietuviai nėra drąsūs šokių aikštelėje – jaučiamas savotiškas neryžtingumas, kurį ir padeda įveikti tokios pamokos.

„Idėja Palangoje rengti viešas šokių pamokas mane uždegė, todėl atsisakiau ankstesnių planų, kad prisidėčiau prie šokio populiarinimo iniciatyvos. Kaip tik tokiomis formomis ir tobulėja šokis, o žmonėms tai – ne tik pramoga, bet ir proga išbandyti save kitokiame amplua. Žinoma ir vieta pasirinkta apgalvotai – populiarus kurortas, kur nei saulės, nei geros nuotaikos netrūksta. Net lietui lyjant šokėjai ritmingai taškosi balose“, – pasakojo šokėja.

Šokiai Palangos Jūratės ir Kastyčio skvere tęsis iki liepos 27 d. Nemokamos šokių pamokos vyksta du kartus per dieną – 14 ir 20 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų