Rudens receptas
500 g brokolių,
500 g žiedinių kopūstų,
500 g šviežių pievagrybių,
500 g kiaulienos,
500 g jautienos,
300 g grietinės,
300 g tarkuoto sūrio,
50 g kamamberio sūrio,
20 ml pieno,
5 šaukštai garstyčių,
alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų, kario, petražolių.
Mėsą supjaustyti plonais griežinėliais arba šiaudeliais ir 2–3 val. palaikyti marinate iš trupučio alyvuogių aliejaus, garstyčių, kario, druskos ir pipirų. Pamarinuotą mėsą trumpai pakepti ant didelės ugnies. Brokolius, žiedinius kopūstus apvirti 3–5 min., išgriebti ir nuvarvinti. Pievagrybius supjaustyti plonais griežinėliais. Iš grietinės, kamamberio ir pieno, kario, druskos ir pipirų suplakti tirštą padažą. Kepimo skardą aukštesniais šonais patepti aliejumi, išdėlioti mėsos gabaliukus, ant viršaus – daržoves, pievagrybius ir užpilti padažu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, užbarstyti sūrio ir palaikyti orkaitėje dar 5–10 min.
Naujausi komentarai