Rudens receptas: Šokoladiniai saldumynai su razinomis Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Šokoladiniai saldumynai su razinomis

Žydai pirmąją šių, 5769-ųjų, metų dieną tradiciškai lankėsi prie kokio nors vandens telkinio ir, skaitydami maldas, iškratė savo kišenes – simboliškai išsivadavo iš nuodėmių, kurias nusineša vanduo. Ant Naujųjų metų, susijusių su derliaus nuėmimu ir jo gausa, stalo būtinai puikuojasi apvali chala (baltos duonos pynutė) ir obuoliai, kurie mirkomi meduje ir valgomi linkint gerų ir saldžių metų.

Rytų Europos žydai Naujuosius metus tradiciškai, kaip ir kiti jų tautiečiai, švenčia kelias dienas. Šventinį stalą būtinai puošia žuvis su visa galva. Patiekalas valgomas linkint "būti galvoje, o ne uodegoje". Būtini ant stalo ir saldumynai.

Siūlome skaitytojams vieną žydiško saldumyno receptą, pagal kurį galima paruošti maždaug 12 mažų porcijų tikro skanumyno – šokolado su razinomis.

Desertui paruošti reikės:

100 g razinų,
50 g konjako,
100 g juodo šokolado, sulaužyto gabaliukais,
25 g margarino.

Papuošti desertui prireiks graikinių riešutų, migdolų ar džiovintų vyšnių, gražių mažų popierinių ar kitokių krepšelių, skirtų mažoms patiekalų porcijoms.

Paruošimas: 15–30 min. pamerkiame razinas į konjaką. Tuo metu į puodą sudedame margariną ir sutrupintą šokoladą. Maišydamos produktus, juos kaitiname ant mažos ugnies. Sudedame nusunktas razinas, pamaišome. Tuomet gautą šokoladinę masę šaukšteliu išskirstome po indelius, papuošiame smulkintais migdolais, graikiniais riešutais ar džiovintomis vyšniomis. Ataušusį desertą dedame į šaldytuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų