Pereiti į pagrindinį turinį

Susitiks Kanaruose

2008-10-21 09:00
Susitiks Kanaruose
Susitiks Kanaruose / Organizatorių nuotr.

Džiugu užsienyje sutikti tautietį. O jei jis toks pat aistringas buriuotojas – susitikimas virsta švente. Dvi aplink pasaulį plaukiančios lietuvių jachtos šią savaitę turėtų susitikti Kanarų salų uoste Las Palmase.

Prie Afrikos krantų esančiame salyne susitiks "Tūkstantmečio odisėjos" jachta „Ambersail” ir kintiškio Andriaus Varno "Ragainė II".

Ruošdamiesi kelionei „Tūkstantmečio odisėjos“ organizatoriai neplanavo kitame pasaulio krašte sutikti lietuvių jachtą. Bet žurnalistams pastebėjus, kad „Ambersail“ maršrutas Kanarų salyne kertasi su „Ragainės II“ maršrutu, „Tūkstantmečio odisėjos“ organizatoriai nusprendė, kad reikia nepraleisti unikalios progos susitikti dviem lietuvių jachtoms, plaukiančioms aplink pasaulį.

Kintiškis A.Varnas domėjosi „Ambersail“ žygiu. Buriuotojas radijo ryšiu ir elektroniniu paštu gaudavo naujienas iš Lietuvos.

"Tūkstantmečio odisėjos" plaukimas labai šaunus. LTU 1000 "Ambersail" plaukia varoma grafiko ir tūkstantmečio idėjos. Aš propaguoju šeimyninį pažintinį plaukimą. Per šią kelionę mes jau aplankėme 25 uostus, 8 valstybes, pabuvojome Maroke, aplankėme unikalias UNESCO saugomas salas",– tvirtina "Ragainės II" kapitonas, į Lietuvą ketinantis grįžti tik po dvejų metų.

A.Varnas, keliaujantis su savo dukra ir jos draugu, Kanarų salyną pasiekė spalio 7 dieną. Iki to laiko buriuotojai apžiūrinėjo egzotiškas salas, mėgavosi gražiais peizažais. Rytoj jie ketina keliauti į Las Palmasą, kur po dviejų dienų atplauks ir jachta „Ambersail“. Šiame uoste baigsis pirmasis „Tūkstantmečio odisėjos“ etapas. Kapitoną Saulių Pajarską ir jo įgulą pakeis Andriaus Jasinskio vadovaujama komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų