Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų ligoninei – netikėta dovana

2008-12-05 09:00
Vaikų ligoninei – netikėta dovana
Vaikų ligoninei – netikėta dovana / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Parodoje: mažosios menininkės Vaikų ligoninės vadovei K.Bobianskienei atskleidė kūrybines paslaptis.

Uostamiesčio Vaikų ligoninę pasiekė per 50 mažųjų klaipėdiečių ir jų mamų darbelių. Dekupažo technika sukurti žaismingi paveikslai papuoš viešąsias įstaigos erdves.

Gerumo akcijai būrelį bendraminčių subūrusi trijų vaikų mama prisipažino, jog šiai idėjai įkvėpė asmeninė patirtis. Neseniai kartu su savo mažyliu ligoninėje gulėjusi moteris, padedama bičiulių, pasiryžo praskaidrinti vienišų ligoniukų nuotaiką.

Per tris savaites mamos kartu su savo vaikais išmoko ir dekupažo dekoravimo technikos, ir sugebėjo sukurti ištisą darbų kolekciją. Parodų rūmuose artimųjų būryje pasidžiaugę vieno vakaro paroda, akcijos dalyviai savo kūrinius patikėjo Vaikų ligoninės vyriausiajai gydytojai Klaudijai Bobianskienei. Įstaigos vadovės įsitikimu, tokiu grožiu turėtų gėrėtis ne po keletą žmonių, tad paveikslai "apsigyvens" ne ant palatų, o ant ligoninės koridorių sienų.

Akcijos dalyvės, tarp kurių – ir gerai visuomenėje žinomos moterys, panoro likti neįvardytos. Klaipėdietės motyvavo, jog nenorėtų būti neteisingai suprastos, mat šiuo gestu nesiekė sau asmeninės naudos ar reklamos. Moterys džiaugėsi ne tik prasmingu darbu, bet ir galimybe kūrybiškai praleisti laiką kartu su savo atžalomis. Akcijos dalyvės teigė, jog svarbiausia vadovautis nuostata, kad bet koks gražus gestas sulaukia atgarsio ir pasekėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų