Pereiti į pagrindinį turinį

"Žiemos ekranuose" ieškota gyvenimo atspindžių

2009-02-05 09:00
"Žiemos ekranuose" ieškota gyvenimo atspindžių
"Žiemos ekranuose" ieškota gyvenimo atspindžių

Kauniečiai neabejingi kino klasikai ir yra sentimentalūs: rūpinasi vyro ir moters santykių darna, ieško pusiausvyros tarp karjeros gniaužtų ir absoliučios laisvės.

Tokią išvadą kino kritikai gali padaryti įvertinę praėjusią savaitę mūsų mieste vykusio prancūzų kino festivalio "Žiemos ekranai" lankytojų pasirinkimą. Daugiausia žiūrovų sulaukė filmai "Tobula pora", "Sodai rudenį" ir "Raudonojo baliono kelionė".

Festivalio organizatoriai pastebėjo įdomų sutapimą, kad lankomiausi buvo užsieniečių režisierių, kūrusių ar tebekuriančių Prancūzijoje, darbai.

"Žinau, kad kultinio Taivano režisieriaus How Hsiao Hsien filmas "Raudonojo baliono kelionė" sužavėjo ne vieną. Per festivalį net sulaukiau klausimų, ar bus programoje dar bent vienas filmas, panašus į "Raudonojo baliono kelionę", kurį žiūrovė galėtų rekomenduoti savo draugei, mokykloje dirbančiai mokytoja", – sakė "Žiemos ekranus" kartu su Prancūzų kultūros centru Kaune rengusi viešosios įstaigos "Visos mūzos" direktorė Ilona Jurkonytė.

Pašnekovė mano, kad žmones sužavėjo šio filmo šiluma, lengvumas, rytietiškas, gal net meditatyvus erdvės pojūtis, iš pažiūros graži baliono kelionė miesto dangumi ir vaiko dalyvavimas šioje kelionėje.

Nemažai žiūrovų pagyrų sulaukė gerai žinomo režisieriaus Francois Dupeiron "Padėk sau, ir Dievas tau padės" bei jaunos belgų režisierės Ursulos Meier filmas "Namai". Lankomiausias retrospektyvos filmas – Marcel Carne "Galiorkos vaikai".

"Džiaugiamės, kad ir šiais metais "Žiemos ekranus" aplankė ne vienas tūkstantis žiūrovų, tarp kurių buvo ir ištikimų mūsų organizuojamų kino renginių lankytojų, ir naujų veidų bei garbių kauniečių", – sakė I.Jurkonytė.

"Visos mūzos" vadovė vylėsi ir ateityje pakviesti kino žiūrovus į "Romuvos" kino teatrą, kurį vadino kinui sukurta erdve. "Ji prašyte prašosi šiek tiek daugiau dėmesio, priežiūros. Padėti šiai erdvei atsigauti nereikia labai daug pastangų, nes ji yra sukurta kinui", – tvirtino I.Jurkonytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų