Pereiti į pagrindinį turinį

Žodžiai ir ženklai – artimajam ir pasauliui

2009-06-17 23:59

Laiškai – išskirtinis literatūros žanras. Ne tik labai asmeniškas, bet ir informatyvus. Viešosios įstaigos "Amžinoji sandora" aktyvistai sako, kad laiškai gali suburti ir suvienyti geros valios žmones, kad jie padrąsintų šalia esančiųjų širdis; priminti dvasinių vertybių ir idealų svarbą žmogaus ir visuomenės gyvenimui. Galiausiai – įrodyti sau ir visam pasauliui, kad mes galime būti vieningi ir stiprūs ne tik Žalgirio mūšyje, Baltijos kelyje ar sausio 13-osios įvykiuose, bet ir švenčiant Lietuvos tūkstantmetį bei kasdieniniame gyvenime.

Iniciatyvos "Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai" autoriai kviečia pavienius žmones, draugų ratelius, kolektyvus rašyti laiškus – įprasta forma, eilėmis, piešiniais; gimtinei, artimiesiems ir būsimoms kartoms.

"Jūsų laiškai taps istoriniu ir unikaliu pozityvios minties memorandumu. Jie bus išsaugoti ateities kartoms", – žada organizatoriai.

Pageidautina, kad laiškai būtų rašomi ant A4 formato popieriaus, bet galimi ir kiti variantai.Taip pat prašome nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, profesiją, telefoną, elektroninį paštą. Jei laiškas rašomas kelių žmonių, ryšį su mumis gali palaikyti vienas grupės atstovas.

Komisijos atrinktus laiškus žadama įdėti į svetainę www.tukstantmecioziedas.lt. Visi laiškai bus saugomi kaip vertingi Lietuvos vardo tūkstantmečio istoriniai dokumentai. Geriausi kūriniai bus apdovanojami prizais. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, visi kūriniai numatomi išleisti atskira knyga.

Laiškus siųsti iki 2009 m. spalio 15 d. adresu:

"Laiškai Lietuvai"

Studentų g. 25,

Kaunas LT-50239

Elektroninis paštas informacijai ir pasiūlymams:

[email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų