Pereiti į pagrindinį turinį

Aleksoto darželyje – smagus futboliuko finalas

2014-03-14 09:56

Aleksoto lopšelyje-darželyje šiandien užvirė sportinės aistros: čia surengtas darželinukų futbolo – "Futboliuko" – finalinės varžybos.

Į projektą "Rieda rieda kamuoliukas, Aleksote – futboliukas" įsitraukė ne tik daugybė vaikų, bet ir jų šeimų nariai. Futbolo kamuolio valdymo techniką mažieji dvi savaites šlifavo ir darželyje, ir namuose, padedami tėčių, mamų, senelių, vyresnių brolių ir sesių.

Vaikai ne tik kartu su kūno kultūros pedagogė Audronė Vizbarienė mokėsi žaisti futbolą pagal visas šio žaidimo taisykles, bet ir namie su tėveliais gamino futbolo aikščių maketus. Palikę ramybėje futbolo kamuolius, darželinukai prie šios sporto šakos grįždavo pasiėmę piešimo priemones.

Lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gintarė Pažerienė priminė, kad Aleksoto bendruomenė yra itin aktyvi, bet tokio dėmesio projektui ji nesitikėjusi. "Tai tik rodo vaikų fizinį aktyvumą skatinančių, prigimtinį judėjimo poreikį tenkinančių projektų būtinybę", – pastebėjo G.Pažėrienė.

"Futboliukas" – tai paprasta futbolo atmaina, kuri žaidžiama 3 prieš 3 uždarose patalpose. Šis vienas ilgaamžiškiausių ir populiariausių Lietuvos futbolo federacijos (LFF) masinio futbolo projektų šiemet į šalies darželius buvo grįžęs jau septintą kartą.

Projekto dalyviams LFF dovanoja universalų futbolo inventorių, su kuriuo vaikai gali žaisti futbolą ištisus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų