Pereiti į pagrindinį turinį

Fotomenininkas A. Barzdžius: Afrikos vaikai laimingi, nors neturi batų ar telefonų

2017-06-02 08:54
DMN inf.

Fotografo Algimanto Barzdžiaus nuotraukų parodos "Laimingi Afrikos vaikai" atidarymas Raudondvaryje simboliškai sutapo su Tarptautine vaikų gynimo diena.

Iš nuotraukų, eksponuojamų Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje, žvelgia švytinčios vaikų akys, vidine šviesa spindi jų veidai.

"Afrikos vaikai man pasirodė tokie nuoširdūs, gražūs ir laimingi, nors neturi batų ar mobiliųjų telefonų", – įspūdžiais iš kelionės į Afriką, po kurios ir gimė nuotraukų ciklas, dalijosi jų autorius, šiame žemyne lankęsis su žmona Jurgita.

Menininkas A. Barzdžius – įvairiapusė kūrybinė asmenybė. Jis daug metų skyrė reportažinei fotografijai, tris dešimtmečius dirbo įvairiuose periodiniuose spaudos leidiniuose.

Pastaruoju metu daugiausia fotografuoja žmones, fiksuoja jų emocijas ir būsenas. Jo kūryba specialistų vertinama kaip tradicinė kokybiška meninė fotografija. Tai antroji A.Barzdžiaus paroda Raudondvario dvare. Pirmoji "Važiuok, fiksuok, neemigruok", surengta prieš ketverius metus taip pat aktualia emigracijos tema.

Paroda "Laimingi Afrikos vaikai" iškart sulaukė susidomėjimo. Jau pirmąją dieną ją apžiūrėjo ne tik atvykusieji į parodos atidarymą, bet ir ne viena moksleivių grupė. Paroda veiks iki liepos 1 d. Vėliau ji bus eksponuojama Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje, po to keliaus po pakaunės ugdymo įstaigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų