Pereiti į pagrindinį turinį

Jubiliejinė „Akacijų alėja“ – tarp saulės ir lietaus

2015-07-11 18:20

Šeštadienio pavakare Kulautuvos pušų amfiteatre nuaidėjo XV bardų festivalis "Akacijų alėja". Vienas jo krikštatėvių, prodiuseris, vedėjas ir dainininkas Virgis Stakėnas trynė rankas: "Festivalis kasmet tampa vis stipresnis."

Subrendo kartu su festivaliu

Kai į pušų amfiteatrą su žaliuojančia "Akacijų alėjos" vėliava priešakyje įžengė dalyvių ir organizatorių kolona, atidarydamas festivalį V.Stakėnas ne tik džiaugėsi labai įvairia programa ir tuo, kad dalyviai atiduos dalį savo širdies: "Tikiuosi, kad vėjas išsklaidys debesis ir daugiau nelis."

Ir iš pradžių, jau prasidėjus dainuojamosios poezijos fiestai, atrodė, kad šiemet susirinks daug mažiau žmonių nei pernai, nes jie pabūgo kartkartėmis tarsi iš pasalų tądien smogiančio lietaus.

Nuogąstauta buvo be reikalo: "Akacijų alėja" turi ne tik savo vėliavą, gitarą, maldą, himną, bet ir ištikimų žiūrovų.

Festivalį atidarius nuoširdžiai gitara grojusiai ir dainavusiai garsaus krepšinio agento Virginijaus Buloto dukrai Emilijai ir nušvitus saulei plačiai nusišypsojęs V.Stakėnas drąsiai pareiškė: "Daugiau lietaus nebus. Švies saulė. Kvieskite savo draugus iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir kitų Lietuvos kampelių."

Tarsi atliepdami į šį raginimą, Kulautuvoje rinkosi žmonės: pakeliui į miestelį driekėsi bent pusės tūkstančio automobilių kolona.

Tuo metu ištikimiausi dainuojamosios poezijos gerbėjai jau patogiai įsitaisė ant atsineštų pledų, kėdučių, įsirengę palapines ar didelius skėčius, užkandžiavo atsineštais skanėstais, sumuštiniais, vaisiais, net kepė šašlykus ir mėgavosi būsimo renginio laukimu.

"Nepraleidau nė vienos "Akacijų alėjos". Per tą laiką susilaukiau jau dukters ir sūnaus. Ir jie jau kartu. Per tą laiką spėjau net pražilti", – nusijuokė su žmona Ingrida ir vaikais Monika bei Giedriumi apsilankęs Kornelijus.

"Kaip gali išsigąsti lietaus, jei toks renginys, tokie vardai, tokia atmosfera? Ar lietus ištirpdys? – stebėjosi abejojančiaisiais vykti ar ne Algimantas. – Juk visi žinome, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Arba nusiteikimas."

Teatro legendos sugrįžimas

Įžangos koncerte į sceną lipo "Mažosios akacijos" konkurso nugalėtojai Ana Palukord, Ieva Prūsaitė, Viktorija Pranaitytė, Vytauto Kernagio VII konkurso "Mūsų dienos – kaip šventė" nugalėtoja Gabija Petrauskaitė.

Daug komplimentų susilaukė ir repo bei hiphopo atlikėjai, muzikos apdovanojimų M.A.M.A laureatai Jama ir V.

Didįjį koncertą, kuriame širdis atvėrė dešimt žinomų atlikėjų pradėjo po ilgos pertraukos į "Akacijų alėjos" sceną grįžęs teatro ir kino aktorius, dainininkas Vladas Bagdonas.

Ir jo pasirodymo metu paaiškėjo, kad Lietuvos folko ir kantri muzikos dinozauras V.Stakėnas klydo: pasigirdo žmonių klyksmas, nes staiga prasidėjo liūtis.

Įžymybės ir debiutantai

Festivalio scenoje debiutavo "Dainos teatras pagal Vidą Bareikį". M.A.M.A laureatas, aktorius po trejų metų grįžo į "Akacijų alėją" – jo pasirodymas buvo skirtas legendinio Vytauto Kernagio dainuojamojo teatro 30 metų jubiliejui.

Po šešerių metų Kulautuvos pušyne žiūrovams sielą atvėrė nacionalinės kultūros simbolis dainininkė Veronika Povilionienė.

Po penkerių metų pertraukos į didįjį koncertą grįžo "Chorų karų" finalininkė, kukli muzikos mokytoja, dešimties gaidų knygučių su plokštelėmis autorė Laura Remeikienė. Festivalyje debiutavo viešumoje beveik niekada nesišypsantis vienas talentingiausių Lietuvos komikų Juozas Erlickas, atlikėjai Edgaras Lubys, Vaidas Baumila.

V.Stakėnas? Be jo, "Akacijų alėjos" neįmanoma įsivaizduoti. Scenoje praleidęs daugiau nei 40 metų, skrybėlėtas kaubojus ir šįkart turėjo ką pasakyti Kulautuvoje susirinkusiems tūkstančiams žiūrovų. O pastarųjų, kantriai išbuvusių iki festivalio pabaigos, laukė žadėta staigmena – festivalyje pirmą kartą pasirodė Lietuvoje labai mėgstama, bet nedažnai koncertuojanti Alina Orlova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų