Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų belaukiant: Kauno senjorai susibūrė į šventinę popietę

2013-12-11 11:02

Trečiadienį priešpiet Kauno kultūros centre „Tautos namai“ šurmuliavo didelis būrys Kauno senjorų, susirinkusių atšvęsti artėjančių švenčių.

Advento popietes Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kauno bendrija rengia kiekvienais metais.

„Sukviečiame visus bendrijos narius pabendrauti, pasidalinti savo rūpesčiais, džiaugsmais. Juk artėja Kalėdos, todėl labai norisi bent trumpai akimirkai stabtelėti ir prisiminti, kas įvyko per šiuos metus“, – portalui kaunodiena.lt pasakojo bendrijos pirmininkė Marija Garšvienė.

Nors bendrijai priklauso beveik 700 Kauno senjorų, į šventinę popietę atvyko tik 150. „Ne visi turi pinigėlių, kad galėtų sau leisti švęsti, juk mūsų dosnus vaišių stalas ne kažkieno dovana, o mūsų pačių pagamintas maistas“, – aiškino pirmininkė.

Šventės pradžioje senjorai pasveikino dvi savo bendrijos nares, švenčiančias garbingą 90-ies metų jubiliejų. Sukaktuvininkėms Leonorai Adomavičienei ir Liudvikai Urbelienei senjorai padovanojo tautines juostas, išmargintas lietuvių liaudies motyvais bei garsiai uždainavo „Su gimimo diena“ bei „Ilgiausių metų“.

Net nekilo abejonių, kad senjorai dar turi parako švęsti. Advento drabužiais pasipuošusios vokalinio moterų ansamblio narės vieną po kitos traukė lietuvių liaudies dainas. Vėliau senjorai žaidė įvairiausius žaidimus, šoko ir linksminosi.

Bendrijos, kuri gyvuoja jau 17 metų, pirmininkė džiaugėsi, kad prieš Kalėdas kasmet pavyksta į vieną vietą sukviesti tokį gausų būrį draugų. Ji užsiminė, kad bendrijos nariai labai laukia gruodžio 27 d., kuomet kalėdiniu džiugesiu jie galės pasidalinti su globos namų auklėtiniais.

„Pakvietėme 170 vaikų iš septynių Kauno ir rajono globos namų į Lėlių teatrą. Jų ten lauks linksmas spektaklis, Kalėdų senelis ir, žinoma, saldžios dovanos. Džiaugiamės, kad savo meile ir šiluma per didžiąsias metų šventes galime pasidalinti ir su vaikučiais, kuriems to labai reikia“, – sakė M. Garšvienė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų