Kauno filharmonijoje – šeimoms skirta nuotaikinga muzikos popietė

„Išgirsk“ - taip pavadintas priešpaskutinis renginys iš šiemečio muzikinių popiečių ciklo visai šeimai - šį sekmadienį vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Juozo Gruodžio konservatorijos džiazo ir estrados jaunieji atlikėjai, Kauno kolegijos artistai, taip pat plačiai žinomi muzikantai - Gintaras Eidukaitis (kontrabosas), Algis Šeduikis (saksofonas), Motiejus Bazaras (fortepijonas) ir Arvydas Jofė (mušamieji) - pristatys klausytojams nuotaikingą muzikinę programą. Ją paruošti padėjo pedagogės Rasa Ivanauskienė ir Raimonda Navickienė bei Milda Drėjerienė, pasirūpinusi gera garso kokybe.

Šeimoms skirtoje muzikinėje popietėje skambės lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai.

ELTA yra skelbusi, kad 2018 metų muzikinių popiečių visai šeimai ciklas prasidėjo vasario 11-ąją koncertu „Pasaulio muzika“, per kurį instrumentų įvairovė bei jų skambesys klausytojams leido aplankyti įvairiausius planetos kampelius, pajusti skirtingų kultūros temperamentą, mėgautis girdėtais ir negirdėtais garsais.

Baigiamieji ciklo akordai nuskambės premjeriniame koncerte balandžio 29-ąją, kai Kauno valstybinėje filharmonijoje bus pristatyta muzikinė pasaka „Džiazolendas“, kurią „pasakos“ Kauno bigbendas (dirigentas Jievaras Jasinskis). Džiazo muzikos kalba prabils Misteris Svingas, Miss Bosanova, glaudžiai siejami su džiazo istorijos raida. Tai - kūrinys, kuriame visi atlikėjai yra personažai, o klausytojai bus aktyvūs dalyviai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių