Pereiti į pagrindinį turinį

Mažajame teatre – necenzūruotas žvilgsnis į užkulisius

2016-04-06 16:45
DMN inf.
Scenos iš spektaklio Scenos iš spektaklio Scenos iš spektaklio

Kauno mažasis teatras kviečia į premjerą: savaitgalį čia bus pristatytas naujas vienos dalies kriminalinis spektaklis pagal Jeano Genet pjesę "Tarnaitės".

Spektaklis pastatytas pagal garsiąją XX a. viduryje sukurtą prancūzų autoriaus Jeano Genet pjesę "Kambarinės", kuri nagrinėja amžinas problemas – konkurenciją ir socialinę nelygybę. Spektaklio režisierė Raimonda Kimbraitė garsiąją pjesę interpretavo atsižvelgdama į šiandienes realijas ir dvidešimtojo amžiaus kūriniui suteikė visiškai naują, modernų amplua. "Kūrinį pastačiau žvelgdama per savo prizmę dėl to, kad teatras man artimiausias dalykas, o pjesėje viskas vyksta tarsi būtų teatras teatre", – sako režisierė.

J.Genet pjesės veiksmo vieta – virtuvė – spektaklyje virsta grimo kambariu, tačiau jame verdančios intrigos, profesiniai, tarpasmeniniai bei psichologiniai konfliktai, kartu su jų autoriais – aktoriais, persikels ir į jų namų erdvę – susirašinėjimus socialiniuose tinkluose, pokalbius per "Skype'ą". Purvas, atsirandantis konkurencinėje aplinkoje, persikelia ir į asmeninę aplinką, šeimą.

Pagrindinės spektaklio veikėjos – dvi teatro artistės, penkerius metus vaidinusios vien zuikučius – turi kur kas daugiau ambicijų ir siekia vaidinti pagrindinius vaidmenis, kurie iki šiol atitekdavo poniai. Vedamos pavydo, aklo poreikio dominuoti tarnaitės praranda gebėjimą blaiviai, sąmoningai vertinti savo pačių sugebėjimus ir galimybes, kardinaliai transformuoja ligtolinę jų vertybių sistemą, ištrina bet kokias etines bei moralines ribas.

Spektaklis skirtas suaugusiųjų auditorijai, nes, kaip teigia režisierė, "spektaklyje yra ir šiek tiek erotikos, kai kurios spektaklio scenos pateikiamos ganėtinai aštria forma ir suprantamos tik suaugusiesiems". Kūrinyje atsispindi kadaise idealizuota teatro užkulisių bjaurioji pusė: pavydas, konkurencija, pyktis, visų kažkada turėtų vertybių praradimas. Šioms idėjoms realizuoti scenoje režisierė pasitelkė vaizdo projekcijas, gyvą operinį dainavimą, tam tikrus performanso ir parodijos elementus.

"Žiūrovas teatre mato tik produktą, tačiau nemato ir nesuvokia, kokia kaina pastarasis yra sukurtas, ir kad rampos šviesoje prieš jo akis publika manipuliuojantis talentingas aktorius vis dėlto tėra žmogus", – sako R.Kimbraitė.

Spektaklyje vaidina Goda Simonaitytė, Marcelė Zikaraitė ir Viktorija Narvydaitė, Elzė Samanta Juraškaitė. Scenografiją kūrė Gintautė Teresė Juciūtė, muzika kompozitoriaus Raimundo Eimonto, kostiumų dailininkas-stilistas Saimonas Aukštuolis, vaizdo projekcijų autorius Leonas Blėdis, šviesų dailininkas – Renaldas Bartulis.


Kas? Premjera "Tarnaitės".

Kur? Kauno mažajame teatre.

Kada? Balandžio 9, 10 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų