Pakaunėje atgiję seni krepšinio lankai švies ateičiai

  • Teksto dydis:

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje lapkričio 24 d. atidaryta Ingos Schommer-Zubaitės šviestuvų paroda, skirta Lietuvos krepšinio šimtmečiui.

Vokietijoje jau 20 metų gyvenančios dizainerės aistra – senus daiktus pritaikyti naujai paskirčiai ir taip pailginti jų gyvenimą. Šį kartą I. Schommer-Zubaitė nusprendė paversti šviestuvais 100 senų krepšinio lankų, kuriuos surinko iš gyventojų Vokietijoje ir Lietuvoje. Padedant rėmėjams, dalį lankų pavyko papuošti gintarais ir Swarovski kristalais.

Dizainerė šviestuvus ketina parduoti, o dalį surinktų lėšų skirti Ukrainos vaikų reabilitacijos stovyklai, kurią Kauno rajono savivaldybė organizuoja kartu su savo ilgamečiais partneriais – Užkarpatės apskritimi.

„Tikiu, kad krepšinį dievinantiems lietuviams tokie šviestuvai patiks. Jie gali papuošti namų terasą, balkoną ar svetainę. Svarbiausia – jie turi galios įžiebti viltį, kad kartu galime nugalėti blogį“, – kalbėjo menininkė ir prisipažino, kad jos visa šeima taip pat serga krepšiniu.

Į parodos atidarymą atvyko visas būrys krepšinio veteranų: Virginijus Jankauskas, Anatolijus Čupkovas, Mindaugas Arlauskas, Arvydas Venslovas, Ramūnas Butautas, Jonas Mačiulis ir kt. Renginio vedėjas Egidijus Stancikas netrukus iš jų suformavo komandą, kurios kapitonas M. Arlauskas įmetė simbolinį metimą į kristalais nusagstytą krepšį.

Tarp pirmųjų, panorusių įsigyti šviestuvus ir prisidėti prie paramos Ukrainos vaikams, buvo verslininkas Vytas Čičelis ir aktorius Egidijus Stancikas, kuris pasirinko tradiciniais sodais papuoštą krepšinio lanką. „Padovanosiu jį savo gimtajai Tauragės mokyklai, tegul jis ten skleidžia šviesą ir žadina gerus jausmus“,– kalbėjo aktorius.

Parodos sumanytoją I. Schommer-Zubaitę sveikino Kauno rajono savivaldybės vadovai, Lietuvos krepšinio federacijos atstovas Edas Nickus, Lietuvos sporto universiteto prorektorė Jūratė Požėrienė, dizainerės draugės.

Raudondvario menų inkubatoriaus ekrane sukosi nuotraukų kaleidoskopas apie Lietuvos krepšinį, o visą renginį legendinei laidai „Krepšinio pasaulyje“ filmavo nepailstantis žurnalistas Vidas Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geometrinė progresija

geometrinė progresija portretas
kuo toliau, tuo daugiau idiotų

Raimondas B

Raimondas B portretas
Šaunu, kad skiriamas dėmesys ir menui ir sportui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių