Pakaunėje įgyvendintas Lietuvos kultūros tarybos finansuotas projektas

Garliavos sporto ir kultūros centras įgyvendino Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Miuziklai (ne)scenoje su Žvaigžde“. Juo siekta sutelkti vietos mėgėjų meno kolektyvus ir profesionalius atlikėjus bendroms veikloms, perkeliant šių veiklų rezultatas į plačiajai visuomenei pasiekiamą skaitmeninę erdvę, praneša Kauno rajono savivaldybė.

Profesionalūs solistai Egidijus Bavikinas ir Karina Ivanickytė, režisierė Zita Butiškytė, chormeisteris Dainius Druskis kartu su mėgėjų teatro „Be pavadinimo“ ir vokalinio ansamblio „C.re.do“ nariais sukūrė tris siužetines miuziklų ištraukų interpretacijas

Tai – „Dievas davė“ iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“ (muzika Roko Radzevičiaus, žodžiai Rimvydo Stankevičiaus),- ši interpretacija skirta partizanui Juozai Lukšai bei lietuvių rezistencijai atminti. Sukurta ir dar interpretacijų: „Skriski, skriski Lietuvėlėn“ iš miuziklo „Devynbėdžiai“(muzika Giedriaus Kuprevičiaus, žodžiai Kazio Sajos) ir „Kregždutės“ iš G. Kuprevičiaus miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ bei „Jurgos arija“ iš Viačeslavo Ganelino miuziklo „Velnio nuotaka“.

Vaizdo klipų filmavimas vyko Garliavos Kaimynystės parke bei Kauno rajono kultūrinio ir gamtos paveldo vietose – Kadagių slėnyje, Raudondvario dvare. Įgyvendinę sumanymus, menininkai liko dėkingi projekto partneriams - Raudondvario dvarui, Garliavos meno mokyklai ir visiems padėjusiems pasiekti gerų kūrybos rezultatų, – Juozo Lukšos mokymo centro kariams, LŠS šauliams savanoriams, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijai, Garliavos seniūnijai, Kauno marių regioninio parkui, Taurakiemio seniūnijai.

Pasak Kauno rajono rajono savivaldybės atstovų, projekto veiklas užbaigė „Miuziklai (ne)scenoje su Žvaigžde“ GALA koncerto tiesioginė transliacija, kurios metu pristatyti vaizdo klipai, profesionalių solistų, teatro „Be pavadinimo“, vokalinio ansamblio „C.re. do“ pasirodymas bei užkulisių kadrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale

ale portretas
kokios imitusios moterytes garliavoj-viskas-kraustausi ten
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių