Pereiti į pagrindinį turinį

Performansų-pastatymų vakaras "Žybt" stebino iki išnaktų

2016-05-12 11:19
DMN inf.

Performansų-pastatymų vakaras "Žybt", surengtas Kauno meno galerijoje "Post", buvo prikaustęs žiūrovų dėmesį iki pat vidurnakčio. Jie stebėjo net keturiolika performansų, nagrinėjusių klausimus apie "save dabartyje".

"Žybt" režisierė ir prodiuserė Gintarė Minelgaitė sakė, kad visi performansai -- procese ir kiekvienas iš jų turi labai didelį potencialą būti plėtojamas ateityje.

"Susitikimus su aktoriais-performeriais pradėjau pirmiausia klausdama, kodėl man ir kodėl jiems performatyvūs menai yra svarbūs, kuo jie svarbūs visam pasauliui? Diskusijas pradėjome ne nuo teatro ar performanso, bet nuo žmogaus, nuo mūsų pačių. Mėginome atsakyti į mums aktualius klausimus čia ir dabar, nes esu įsitikinusi, kad artistas, kalbantis apie save dabar, niekada nebus nemadingas, pasenęs...", - apie "Žybt" ištakas papasakojo G.Minelgaitė.

"Kiekvienas pastatymas prasidėjo nuo labai svarbaus klausimo: kas man rūpi šiuo metu? Parodėme keturiolika svarių pastatymų, iš kurių du mano režisuoti ("Love" ir "Self-fles") jau buvo atlikti anksčiau Šiuolaikinio meno centre Vilniuje ir meno klube "Largo" Kaune. Šį kartą visas vakaras buvo tarsi 6-7 valandų maratonas, kurį pavyko įveikti ne vien man ir visiems aktoriams, bet ir žiūrovams. Po "Žybt" mano akimis visi aktoriai-performeriai pamatė save iš naujo, pasistūmėjo dar žingsneliu pirmyn mėgindami atsakyti į klausimą: kas aš iš tikrųjų esu?" - komentavo režisierė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų