Pereiti į pagrindinį turinį

Puošti eglutės – visa šeima

2015-12-17 15:28

Artėjant Kalėdoms daugelis turbūt jau suspėjo pasipuošti namus. Tie, kurie anksčiau švenčių neįsivaizdavo be gyvos eglutės, tapę tėvais, savo nuomonę dažnai pakeičia. Kaip išlaikyti Kalėdų dvasią, bet ir apsaugoti ją nuo mažų smalsuolių?

Apie šią iš pirmo žvilgsnio, atrodo, mažytę problemą socialiniuose tinkluose verda mamų diskusijos. Kad vaikai arba katės, kurios, pasirodo, yra didelis žaliaskarių siaubas, nenusiaubtų eglutės, mamos siūlo jas įstatyti į maniežą, užtverti tvorelėmis, pastatyti ant stalo ar net pakabinti ant lubų.

Dviejų berniukų mama, aktyvi tinklaraštininkė “Idėjų Pastogėje” besidalijanti kasdienio gyvenimo idėjomis, atvirukus ir karpinius kurianti kaunietė Jūratė Jurevičiūtė mano, kad eglutės tikrai negalima slėpti nuo vaikų.

“Vaikui reikia duoti su ja apsiprasti, leisti paliesti, kartu su juo pakabinti žaisliukus. Mano patirtis parodė, jog vaikui eglutės puošyba yra tarsi žaidimas, kuris tęsiasi tik tą dieną, kai šventės simbolis yra dekoruojamas. Po to eglė tampa lyg eksponatas ir juo tiesiog grožimasi”, – sako kaunietė.

Tam, kad vaikai galėtų drąsiai tokią eglutę puošti, J.Jurevičiūtė rekomenduoja dirbtines žaliaskares. Tiesa, ji pati šiemet su devynerių ir septynerių metų sūnumis susitarė, kad kitais metais jų namuose visus džiugins jau mišku kvepianti žaliaskarė.

“Jeigu išlaikėte nuo vaikystės laikų ar dar negimus vaikams pirktų  dūžtančių žaisliukų, nesibaiminkite: pati turiu dar prieš vaikų gimimą, mažne prieš dvylika metų, pirktų rankų darbo, keraminių žaisliukų ir jie visi dar sveiki. Vadinasi, net ir dūžtantys žaisliukai gali kabėti ant eglutės tuose namuose, kuriuose yra mažamečių”, – sakė J.Jurevičiūtė.

Moteris siūlo pasitelkti fantaziją ir pasigaminti dekoracijų kartu su vaikais. “Man labiausiai patinka ant eglutės kabinami imbieriniai sausainiai. Šiemet keptų jau nebeturime, nes jie buvo nukabinti ir suvalgyti anksčiau, nei atėjo Kalėdos”, – juokiasi kaunietė. Dar vienas jos pasiūlymas – šiaudiniai žaisliukai, kuriuos iš šiaudų, meldų ar net popierinių šiaudelių galima pasigaminti patiems.

“Aišku, nepamirškite ir popierinių dekoracijų. Čia jau mano stichija, todėl labai liūdna, kai iš popieriaus karpomos vis tos pačios snaigės”, – įmantriausius karpinius kurianti J.Jurevičiūtė savo dekoracijų paslaptis atskleidžia "Facebooko" paskyroje “Idėjų Pastogė”.


Patarimai iš "Idėjų Pastogės"

Iki 1 metų. Jei nebijote krentančių spyglių, gali būti gyva eglutė, o jei tingisi kasdien juos rinkti, puoškite dirbtinę eglutę. Jūs juk kūdikių nepaliekate ilgai vienų, tad tiek viena, tiek kita eglutė neturėtų sukelti didelių problemų. Dekoruojant naudoti daugiau lempučių, o žaisliukų – minimaliai. Būtų nuostabu, jei nuo pirmųjų vaiko Kalėdų jam būtų dovanojamas kažkoks ypatingas žaisliukas, skirtas tik jam. Galima net atrasti vietelę, kurioje parašytumėte, kuriais metais šis žaisliukas atsirado jūsų namuose.

Nuo 2 iki 5 metų. Dirbtinė eglutė. Žaisliukai kabinami su vaikais. Jums brangesnius ar trapesnius žaisliukus reikėtų kabinti aukščiau, kad vaikams kiltų mažiau pagundų juos nukabinti. Šio amžiaus vaikai mielai piešia ir karpo. Galite su jais pasigaminti nesudėtingų dekoracijų patys. Leiskite jiems nuspalvinti popieriaus lapą įvairiomis spalvomis, o vėliau patys iškirpkite snaigę. Arba leiskite jiems prikarpyti spalvoto popieriaus juostelių, o vėliau jas suklijuoti, padaryti girliandą.

Nuo 6 iki 10 metų. Vėl galite rinktis tarp gyvos ir dirbtinės eglutės. Patarimas – nusipirkite daugiau lempučių girliandų. Tokio amžiaus vaikai eglutes noriai puošia patys, todėl dažniausiai kenčia ne žaisliukai, o lempučių girliandos, nes jas kabinant ant eglutės ploni laideliai užsikabina už eglės šakelių ar susipainioja ir nutrūksta, tuomet girlianda tampa nesaugi naudoti. Šio amžiaus vaikai sugeba patys pagaminti kalėdinių dekoracijų. Dažniausiai jiems idėjas pašnabžda nebe tėvai, o mokytojai ar draugai mokykloje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų