R. Požerskio kūrybiniai darbai eksponuojami Ispanijoje ir Prancūzijoje

Iki lapkričio 25 dienos Valensijos (Ispanija) bibliotekoje viešės Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Šiuolaikinių menų katedros profesoriaus, Lietuvos Nacionalinės premijos laureato Romualdo Požerskio darbų paroda „Kelias į laisvę“. Šią fotografijos parodą organizavo Denijos miesto taryba (Alikantė), Valensijos lietuvių bendruomenė bei Lietuvos konsulatas Valensijoje.

Kaip praneša VDU, kita R. Požerskio darbų ekspozicija laikinai įsikūrė Prancūzijoje, kur spalio 16-ąją vykusiuose tarptautinio fotografijos festivalio „Photaumnales“ atidarymo renginiuose dalyvavo ir fotografijų autorius, ir kuratorius, VDU Menų fakulteto absolventas bei KAUNAS PHOTO festivalio iniciatorius Mindaugas Kavaliauskas.

R. Požerskio darbai iš serijos „Atlaidai“ eksponuojami Clermonto miestelio „Espace Séraphine Louis“ meno erdvėje. Jie taip pat puošė Clermonto ir Beauvais apylinkes reklaminiuose plakatuose, kurie buvo matomi visur – nuo parduotuvėlių vitrinų iki plakatų sienų ar įprastų reklamos stendų.

Pasak M. Kavaliausko, šiemet broliški festivaliai – KAUNAS PHOTO ir „Photaumnales“ (Prancūzija, direktorius Fred Boucher), pažymi savo aštuonioliktąsias laidas. O parodų, menininkų rezidencijų mainais praturtintas bendradarbiavimas tarp festivalių tęsiasi jau dešimt metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių