Raudondvario dvare skambėjo Tiudorų dinastijos monarcho pamėgta muzika

Fleitos ir liutnios garsai Raudondvario dvare, baigiantis praėjusiai savaitei, vykusio koncerto klausytojus perkėlė į tolimus istorinius laikus, – dvaro pilies Baltąją menę užliejo grupės „Phaedrus“ (Šveicarija) atliekama Tiudorų dinastijos monarcho Henrio VIII laikų muzika.

Koncerto svečiai, atvykę į Raudondvario dvarą iš Kauno rajono bei Kauno miesto, mėgavosi švelnumo ir liūdesio persmelktomis XVI amžiaus melodijomis. Harmoningą, skaidrią muziką koncerto dalyviai atliko Karaliaus Henrio pamėgtomis skersinėmis fleitomis ir liutnia, pritariant vokalui. Atlikėjai dovanojo klausytojams nuostabią progą pasisemti ramybės ir grožio, drauge plečiant akiratį bei ugdant muzikinį skonį.

Kaip skelbia Kauno rajono savivaldybė, šio, jau ketvirtojo, senosios muzikos serijos koncerto organizatorius – projektas „Istorinis kelias: Raudondvaris–Bauskė (LLI-498)“.

Šis projektas įgyvendinamas siekiant pasinaudoti „Interreg V-A Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos 2014-2020“ teikiamomis galimybėmis plėtoti ir vystyti gamtos bei kultūros paveldą ir spręsti su juo susijusius bendrus iššūkius regionuose. Bendro viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ ir Bauskės pilies muziejaus (Latvija) projekto pabaiga, anot Kauno rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, numatyta 2022-ųjų gale.

ELTA yra skelbusi, jog bendras projekto biudžetas – 785 875 Eur. „Raudondvario dvarui“ skirta 401 375 Eur, o Bauskės pilies muziejui – 384 500 Eur. Net 85 proc. projekto vertės finansuojama Europos regiono plėtros fondo lėšomis (667 993,75 Eur), likusios lėšos – Kauno rajono ir Bauskės savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip jaunimui kalama senų laikų dinastiją.Kodel neaiškate, kad buvo baudžiava,dirbo už grašius.Baisu ,jaunime skaitykite istoriją Lietuvos , nepasiduokite ir nepriimkite baudžiavinės Lietuvos už (gėrį.)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių