SINUO – elektroninės muzikos skambesys, laviruojantis tarp skirtingų žanrų

SINUO (išvertus iš lotynų kalbos – vėjas arba kreivė) – tai naujas vardas Lietuvos elektroninės muzikos lauke, po kuriuo slypi jaunasis Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjas Arnis Aleinikovas.

Debiutinis mini albumas „Emergency Exit“ (liet. „Avarinis išėjimas“) neliko nepastebėtas Lietuvoje – albumas buvo pristatytas LRT Opus laidoje „Po stiklu“ (vedėjas Tomas Lukaševičius) bei sulaukė susidomėjimo iš skirtingų Europos miestų. Vienos didžiausių Lenkijos muzikos naujienų platformų „Elektrowkręta“ ir „T-Mobile Electronic Beats Poland“ žurnalistė Agata Omelanska teigė, kad SINUO išgaunamas skambesys puikiai laviruoja tarp skirtingų muzikos žanrų.

„Mano kelionė su muzika prasidėjo gana anksti. 2005 metais pradėjau lankyti muzikos mokyklą, kurią sėkmingai baigiau po septynerių metų, – pasakojo Arnis Aleinikovas. – Mano specialybė tuomet buvo fortepijonas, o šalia jo bandžiau mokytis groti būgnais ir gitara. Su elektronine muzika iš arčiau susipažinau dirbdamas teatre Vokietijoje. Tuomet turėjau galimybę dirbti kartu su teatro režisieriumi Lukaszu Twarkowskiu „Schauspiel Hannover“ teatre. Nuo to laiko – elektroninė muzika ir techno kultūra tapo vienu iš mano susidomėjimo objektu“.

Leisti sau žaisti

Turbūt tiksliausias apibūdinimas SINUO muzikai būtų – konceptuali, eksperimentinė elektroninė muzika, kurios skambesiai laviruoja tarp ambient (liet. supančios) ir techno žanrų. Dažnai savyje talpinantys skirtingų filosofų, psichologų įžvalgas, klausytojus pirmuoju mini albumu (EP) kviečia pasinerti į dramatuginę muzikinę kelionę po vidinius avarinius išėjimus.

Taip prasidėjo mano kelionė, kurioje aš vis dar labai daug ko mokausi ir stengiuosi mėgautis procesu

„Eksperimentuoti su elektronine muzika ir įvairiais skambesiais pradėjau COVID-19 pandemijos metu. Tuomet studijavau Prahos performatyvių menų akademijoje ir dėl visiems jau žinomų priežasčių – paskaitos, repeticijos buvo perkeltos į skaitmeninę erdvę. Kadangi performatyvi scena buvo uždaryta, man norėjosi rasti kitą erdvę, kurioje galėčiau išreikšti save“ – pasakojo menininkas. „Taip prasidėjo mano kelionė, kurioje aš vis dar labai daug ko mokausi ir stengiuosi mėgautis procesu.“

Šiais metais – gruodžio 14 d. 19 val. Rokų laisvalaikio salėje ir gruodžio 17 d. 19 val. VDU teatre Kaune bus pristatytas debiutinis SINUO albumas „Emergency Exit“. Įėjimas nemokamas.

Kitų metų sausio pabaigoje bus išleistas naujasis SINUO skaitmeninis albumas „Perpetual Motion“, kuris kartu su „Emergency Exit“ 2023 m. planuojama bus pristatytas Miunchene, Kelne, Berlyne, Prahoje, Brno ir Vroclave.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių