A. Sutkaus ir A. Pogrebnojaus draugystę vainikavo bendras projektas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre bus galima įsigyti unikalių marškinėlių ir suknelių.

Tai yra dviejų išskirtinio talento žmonių – fotomenininko Antano Sutkaus ir dizainerio bei teatro kostiumų dailininko Aleksandro Pogrebnojaus bendri kūriniai.

„Pirmieji baikeriai“ (Klaipėda, 1974), „Senamiesčio gyventojos“ (Vilnius, 1968) – šių A. Sutkaus fotografijų kombinacijos papuošė įprastus vyriškus ir polo stiliaus marškinėlius.

Moterys neliks abejingos suknelei, kuriai panaudoti pasaulį apkeliavę fotomenininko darbai „Vilniaus stogai“ (Vilnius, 1960) ir „Broliai. Kalvarijų gatvė“ (Vilnius, 1968).

Marškinėlius A. Pogrebnojus sukūrė ilgamečio bičiulio A. Sutkaus 80-ties metų jubiliejaus proga. Lietuvos fotografijos patriarchas buvo pagerbtas ne tik Vilniuje, kur dabar gyvena, bet ir savo gimtinėje – Kauno rajone.

Mero Valerijaus Makūno iniciatyva Raudondvario menų inkubatoriuje liepos 1 d. buvo atidaryta A. Sutkaus fotografijų paroda, o žurnalistė Jūratė Kuzmickaitė pristatė Kauno rajono savivaldybės išleistą knygą apie įžymiojo kraštiečio vaikystę ir jaunystę „Antanas Sutkus. Nuo Ežerėlio miškų iki Zapyškio saulėtekių“.

Vėliau sukaktuvininkas ir jo svečiai plaukė laivu iš Kauno iki gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Zapyškyje, A. Sutkui itin brangios vietos. Laive liejosi prisiminimai, buvo dalijami autografai, keičiamasi dovanomis.

Atsidėkodamas už parodytą dėmesį, A. Sutkus bičiuliams dovanojo A. Pogrebnojaus sukurtus marškinėlius. Jais pasipuošė meras V. Makūnas,  aktorė Virginija Kochanskytė, filosofas Arvydas Juozaitis, politikas Justas Vincas Paleckis, kiti iškylos dalyviai.

Fotomenininko žmonos, dailininkės Rimos Sutkienės drabužinėje taip pat puikuojasi šių dviejų menininkų tandemo sukurta suknelė. „A. Pogrebnojaus seneliai – aktorė Lidija Kupstaitė ir ekonomistas bei politinis veikėjas Aleksandras Drobnys. Antanas lankėsi toje šeimoje, kai Aleksą jo mama dar ant rankų nešiojo, ne kartą juos fotografavo“, –  prisiminė senos draugystės istoriją R. Sutkienė.

A. Pogrebnojus yra didelis A. Sutkaus talento gerbėjas. Fotomenininkas irgi neabejingas Aleksandro kūrybai – yra fotografavęs ne tik jį patį, bet ir jo sukurtas kolekcijas.

Riboto kiekio unikalių marškinėlių ir suknelių nuo liepos 29 d. bus galima įsigyti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre (Pilies g. 1, Raudondvaris) arba internetu www.kaunorajonas.lt

Pirmieji dešimt pirkėjų gaus ir dovaną – knygą „Antanas Sutkus. Nuo Ežerėlio miškų iki Zapyškio saulėtekių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inkubatoriuose

inkubatoriuose portretas
ir prasideda draugystė ..............

kaip pamatyti dirbančiam žmogui?

kaip pamatyti dirbančiam žmogui? portretas
Šeštadieniais ir sekmadieniais Sutkaus paroda uždaryta? GĖDA. Eilinis darbo imitavimas. Paroda „Antanas Sutkus. Nuo Ežerėlio miškų iki Zapyškio saulėtekių“ Vieta: Raudondvario dvaro menų inkubatorius Parodos lankymas: I-IV 8:00-17:00 V 8:00-15:45 Pietų pertrauka 12:00-12:45

Sofija

Sofija portretas
Labai dailūs marškinėliai. Puiki idėja populiarinti fotomeną.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių