Užgavėnės Rumšiškėse: su blynais ir linksmybėmis dalyviai šauksis tikros žiemos

  • Teksto dydis:

Jau pabodo pilkuma, dargana ir dar neatėjus rimtai žiemai jau laukiate pavasario saulės? Tuomet kuo ryškiau pasižymėkite vasario 22 d., atvykite į Lietuvos liaudies buities muziejų ir siautulingai švęskite pačias tikriausias Užgavėnes! Čia galėsite triukšmingai pasilinksminti, prisivalgyti, savo juoku numarinti žiemą ir prižadinti pavasarį, sako renginio organizatoriai.

Rimčiausiai nusiteikę bei norintys išvengti didelių spūsčių  čia laukiami nuo 10 val., kur galės apsipirkti auksarankių mugėje, išsiųsti linkėjimą iš pašto, savo ar ministerio valia užsukti į Monopolką, susipažinti su tikriausiais kaukių meistrais ir kitaip visaip pramogauti.

Nuo 12 val. prasidės didžiosios linksmybės – persirengėliai kels džiugų šurmulį, kompetetinga komisija rinks dalyvius kaukių konkursui, o kur dar šokiai, dainos, žaidimai.

Sakoma, jog per Užgavėnes reikia prisivalgyti taip, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą. Todėl padauginę blynų ar šiupinio bus kviečiami nedelsiant užsukti pas gydytoją Taukuotsnukį – jis bus pasiruošęs visus pagydyti juoko terapija.

Dalyviai kviečiami atvykti su tradicine kauke. Tačiau – ne bėda, jei svečiai atvyks ir be jos, nes šventės teritorijoje lauks persikūnijimo troba, kaukių dirbtuvėlės ir ypatingas konkursas – kas pirmas visus išbarstytus Morės karoliukus suskaičiuos, tam tikriausias kaukių meistras rankų darbo kaukę dovanos.

Žinoma, tikras Užgavėnes vainikuos arši Lašininio ir Kanapinio dvikova, gedulinga ir griausminga Morės palydėtuvių dausosna procesija bei iškilmingas sudeginimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fredinis

Fredinis portretas
Kas švęs,o kas batų dėžes darys.

vartotojas

vartotojas portretas
sniego nera, ka varys lasininis su kanapiniu? ai turbut ne varys o sauksis velyku:)

Rimvis

Rimvis portretas
O kur dingo KEPENINIS????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių