Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų menų festivalyje – išskirtinė nuotaika ir pasirodymai

2015-05-10 09:00
DMN inf.

Kauno Girstučio kultūros ir sporto centras šeštadienį šurmuliavo nuo dainuojančių, šokančių ir muzikuojančių vaikų.  Visą dieną čia vyko menų festivalis „Gražiausiu taku“.

Kauno Girstučio kultūros ir sporto centras šeštadienį šurmuliavo nuo dainuojančių, šokančių ir muzikuojančių vaikų. Visą dieną čia vyko menų festivalis „Gražiausiu taku“.

Šis renginys išsiskiria tuo, kad įtraukiami ir negalią turintys jaunieji atlikėjai. Jiems, deja, pasitaiko mažiau progų koncertuoti didelėse scenose.

"Kaip ir ankstesniais metais, į apie 300 dalyvių nutiestą gražiausią draugystės taką, įsijungė ir talentingi, specialių ugdymosi poreikių turintys atlikėjai. Tai Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos atlikėja Deimantė Čegytė, dainininkė iš Neįgalaus jaunimo užimtumo centro Berta Ancutaitė, mažoji solistė Urtė Švenčionytė iš Jiezno, turinti sunkią negalią, bei Kauno Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro šokių grupė „Vaivorykštė“, vadovaujama Daivos Liaudinskienės", – džiaugėsi talentingais dalyviais festivalio įkūrėja ir vyr. organizatorė Aleksandra Danutė Žiedelienė.

Galimybė koncertuoti, parodyti puikius sugebėjimus ugdo vaikų pasitikėjimą savimi bei didina norą toliau tobulėti. Meninis ugdymas turi esminę įtaką formuojant jaunų žmonių kultūrinę kompetenciją, asmenines savybes.

Pakili atlikėjų nuotaika, žiūrovų atidumas ir nuoširdumas. Tokią nuotaiką padėjo sukurti ir ypatingi svečiai. "Labai malonu, kad keliauti gražiausiu kūrybos, pažinimo taku, susitikti, bendrauti su jaunaisiais atlikėjais ir žiūrovais pasirengę žinomi visuomenei meno žmonės", – kalbėjo A.D. Žiedelienė. Šiemet, jau jubiliejiniame, X-ajame, festivalyje dalyvavo Rūta Marozovaitė, Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Vaida Genytė, Stasys Liupkevičius, Vytautas Šiškauskas ir kt.

Įsimintiną koncertinę programą šiam festivaliui parengė 15 metų jubiliejų švenčianti vaikų muzikos studija „Saulutė“. 

"Festivalis „Gražiausiu taku“ – tai tęstinis kultūrinis - socialinis - edukacinis projektas, graži meno ir draugystės šventė, apjungianti visus, skatinanti dalintis patirtimi, suteikianti daug gerų emocijų", – apibūdino projekto autorė, vadovė ir režisierė – edukologijos magistrė, profesionali smuikininkė Lijana Žiedelytė.

Žiūrovai pasirodymus galėjo stebėti nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų