Viena iš Frankofonijos mėnesio parodų kviečia grožėtis giminingo Kaunui miesto Grenoblio vaizdais

Diskusijų, parodų, paskaitų, degustacijų ir kitokių renginių turtinga Frankofonijos (prancūziškos kultūros) mėnesio programa siūlo praeiviams stabtelti Kauno centre, ties Laisvės alėjos ir Simono Daukanto gatvės sankirta.

O stabtelėjus – susipažinti su lauke eksponuojama fotografijų paroda. Konkrečiai – su Grenobliu, pietryčių Prancūzijoje, kalnų papėdėje išsidėsčiusiu miestu. Prisimenant, kad šis miestas jau daugiau nei 20 metų yra bendradarbiavimo su Kaunu partneris.

Įdomus sutapimas: Grenoblis paskelbtas Europos žaliąja sostine 2022, Kaunas – Europos kultūros sostine 2022. Tad galime pasidžiaugti, kad ateinančiais metais abu besibičiuliaujantys miestai taps Europos sostinėmis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių skyriaus vedėjos Linos Duobaitės, 1997 metais Grenoblio ir Kauno miestai tapo partneriais. Kauno rotušėje buvo pasirašyta Kauno ir Grenoblio miestų susigiminiavimo sutartis. Bendradarbiaujama kultūros, meno, sporto, medicinos ir kitose srityse. O dabar paroda kviečia kauniečius susipažinti su Prancūzijos miestu bei jo kraštovaizdžiu, pajausti vyraujančią architektūrą ir atmosferą.

Kauno savivaldybės nuotr.

„Grenoblis – tai miestas, įsikūręs pietryčių Prancūzijoje, Ronos alpių regione, Izero ir Drako upių santakoje. Šis miestas, apsuptas Alpių kalnų, ne veltui vadinamas Alpių sostine. Įdomus sutapimas: Grenoblis paskelbtas Europos žaliąja sostine 2022, Kaunas – Europos kultūros sostine 2022. Tad galime pasidžiaugti, kad ateinančiais metais abu besibičiuliaujantys miestai taps Europos sostinėmis“, – atkreipė dėmesį į gražų sutapimą L. Duobaitė.

Parodos „Bon Voyage! Grenoblis – Europos Žalioji sostinė 2022“ organizatorė – Kauno miesto savivaldybė, partnerė – Grenoblio miesto savivaldybė.

ELTA primena, kad kovas Kaune tradiciškai kasmet vadinamas frankofonijos mėnesiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių