Vietoj baltos mišrainės „Liūdni slibinai“ renkasi orkestrą

  • Teksto dydis:

Jau trečią kartą „Liūdni slibinai“ Naujus metus sutiks scenoje su VDU kameriniu orkestru. Atnaujintą programą su klasikinės muzikos profesionalais ruošiantys atlikėjai teigia, kad šventės pajautimui reikalingi nekasdieniai dalykai. Todėl kartą metuose jie ryžtasi atlikti savo dainas su visa stygininkų svita.

„Šventė, deja, neprasideda tiesiog atėjus šventės datai. Kad pajustume šventę, ją reikia kurti. O kuriame šventę dažniausiai dalykais, kurių kasdieniame gyvenime būna reta. Kažkada tai buvo balta mišrainė, bet dabar jos apstu mūsų kasdienybėje ir šventės ji nebekuria. O štai orkestrų mūsų kasdienybėje mažai, būtent todėl ir renkamės paskutinį metų vakarą praleisti su kameriniu orkestru, o ne su balta mišraine“, – samprotauja „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas.

Šventiniame koncerte, kuris vyks gruodžio 31 d. VDU didžiojoje salėje Kaune, ryškiausios „Liūdnų slibinų“ dainos skambės pritariant styginių orkestrui. Dviejų dalių koncertinėje programoje susitinka „slibiniškasis“ šou su klasikinės muzikos tradicija. Kartą metuose Dominykas Vaitiekūnas bando sudiriguoti pulkui orkestrantų, Aistė Lasytė scenoje sulaukia moteriško užnugario, rimtasis grupės narys Vaidas Kublinskas leidžia sau daugiau šypsotis. O vienintelis profesionalus kamerinis orkestras Kauno mieste, nepaisydamas akademinių normų, leidžiasi į teatrališką improvizaciją.

„Mūsų orkestras visuomet yra atviras įvairiems muzikiniams žanrams ir skirtingiems jų deriniams. Kai pirmą kartą rengėme koncertą su „Liūdnais slibinais“, tai atrodė nemaža avantiūra. Tikrai ne kasdien grojame tokius kūrinius, kaip „Ralio karvytis“, „Pieno fabrikėlis“ ar orkestro moterų pamiltą „Jeigu aš būčiau vyras“. Tačiau dirbti su šia komanda yra itin smagu ir paprasta, todėl mums nebekyla dvejonių, su kuo įamžinti prabėgusius metus. Orkestro narius kaskart džiugina grupės profesionalumas ir atsakingas požiūris į bendrą darbą. Šis renginys mums visiems tampa švente“, – teigia VDU kamerinio orkestro vadovė Rita Bieliauskaitė.

Tradicija tampančiame metų pabaigos koncerte lauks atnaujinta „Liūdnų slibinų“ su VDU kameriniu orkestru programa, kuriai diriguos dirigentas Giedrius Vaznys. Be kitų gerai žinomų, „Liūdni slibinai“ atliks triptiką iš kūrinių „Jeigu aš būčiau gražus“, „Jeigu aš būčiau vyras“ ir „Jeigu aš būčiau didelis“. Pasitinkant Bibliotekų metus pagal „slibiniškus“ įpročius pasirodyme netruks literatūrinių įžvalgų, aštresnės poezijos,  nestandartinių šou elementų ir, žinoma, šventinių fejerverkų.

„Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru – „Pavasario linksmybės“ (pagal K. Donelaitį):



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių