„Vitrum 2020 Pulsas“ skelbia atvirą kvietimą menininkams

  • Teksto dydis:

Rudenį Kaune vyksiantis tarptautinis stiklo meno festivalis „Vitrum 2020 Pulsas“ skelbia atvirą kvietimą menininkams iš Baltijos šalių.

Stiklo ir tarpdisciplininio meno kūrėjai kviečiami tyrinėti erdvės ir skaidrumo santykį bei dalyvauti parodoje "Skaidri erdvė".

Pirmoji "Vitrum Balticum" paroda, įvykusi prieš 20 metų Kaune, subūrė Lietuvos, Latvijos ir Estijos stiklo meno bendruomenę, siejamą panašios kūrybinės situacijos ir galimybių. Šiandien bendruomenė įgavo naują pulsą, neatsiejamą nuo pasaulyje vykstančių ekonominių ir socialinių pokyčių, kintančios stiklo medžiagos reikšmės. Parodos "Skaidri erdvė" kontekste menininkai kviečiami tyrinėti erdvės ir skaidrumo santykį, analizuoti menininkų įtaką socialiniams procesams.

Paroda "Skaidri erdvė" kviečia pažvelgti į erdvę, kurioje subjektai gali judėti atskirai ir kartu būti bendros struktūros dalimi. Skaidrumo sąvoka čia – ne tik stiklo medžiagos savybė, tačiau ir ryšys su aplinka bei savimi. Tai, ko mes siekiame skirtingais savo gyvenimo aspektais, pradedant nuo asmeninių santykių ir baigiant požiūriu į klimatą bei gamtą. Tai savybė, kuri tapo sąžiningumo sinonimu ir paprastai lemia tarpusavio žmonių pasitikėjimą.

Pasak festivalio kuratorių, didžioji dalis socialinių veiksmų vis dar yra užtemdyti neskaidrumo, tenkinančio tam tikros socialinės grupės poreikius. Tai lemia nelygybę ir socialinių grupių susiskaldymą, trukdo sukurti skaidresnius, labiau subalansuotus santykius šiuolaikinėje visuomenėje.

Atvirame kvietime dalyvauti gali menininkai iš Baltijos šalių (čia gimę ar gyvenantys ne trumpiau kaip tris metus). Kvietimas galioja iki birželio 1 d. Atviro kvietimo forma galite rasti čia.

Tarptautinis stiklo meno festivalis "Vitrum 2020 Pulsas" vyks spalio 8–lapkričio 15 d. Kaune. Festivalyje numatytos dvi tarptautinės parodos ir performansai skirtingose Kauno miesto erdvėse.

Daugiau informacijos apie festivalį galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių