80-metį švenčianti J. Norvaišienė: praeičiai laiko dar nėra

Sportinių šokių šokėja, ilgametė trenerė ir Kauno miesto tarybos narė Jūratė Norvaišienė šiandien švenčia 80 metų jubiliejų. 

„Jau švenčiu, – portalui kaunodiena.lt sakė J.Norvaišienė, trečiadienį savivaldybėje priimdama sveikinimus. – Namuose nešvęsime, nes gimtadienis namuose – tai šventė kitiems, o ne sau. Vakare susirinksime su šeima.“

Anot sportinių šokių kolektyvo „Sūkurys“ vadovės, nei ji, nei pavasarį 80-mečio sulaukęs vyras Česlovas gimtadienių niekada nesureikšmino.

„Gimimas ne nuo mūsų priklauso. Tėvams reikia už tai dėkoti, o mes tai ką…“ – moteriai svarbiausia metų šventė yra Kalėdos, kai susirenka visa šeima.

„Labai retai žvalgausi atgal ir neanalizuoju praeities. Dar laukia daug darbų, veiklos, todėl praeičiai laiko dar nėra“, – yra sakiusi veikli kaunietė.

Paklausta, iš kur semiasi įkvėpimo ir energijos, ji atsakė: „Man atrodo, kad tai yra tiesiog duota. Mano tėvai buvo labai energingi ir abu pragyveno beveik iki šimto metų. Turbūt ir aš genetiškai esu užkoduota ilgaamžiškumui. Be to, moksliškai įrodyta, kad ilgaamžiškumui didelės reikšmės turi aktyvi smegenų veikla. Žmogus turi mokytis visą gyvenimą."

Apie gimtąjį Kauną J. Norvaišienė atsiliepia su didele meile.

„Esu kaunietė su giliomis šaknimis. Mano mama ir seneliai – gryni kauniečiai. Gimiau ir užaugau Žaliakalnyje. Mano vaikystė prabėgo M. Jankaus gatvėje, Ąžuolyne ir P. Vileišio aikštėje, kurios šiandien praktiškai neliko, – pasakojo ji. – Prisimenu pokario Laisvės alėją. Mėgdavau vakarais pasivaikščioti čia, kur buvo galima sutikti to meto mūsų garsius menininkus, sportininkus."

Kauniečiams ji norėtų palinkėti nelikti abejingais.

„Kaunas – mūsų tėvynė. Juk tėvynė ir prasideda nuo tavo gimtojo namo, kieme žydinčios vyšnios, šalia esančios šeimos, draugų, mokyklos, universitetų ir miesto gatvių", – įsitikinusi J. Norvaišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramune

Ramune portretas
Sveikinimai, sveikinimai !!! Taciau mano akimis ju nuopelnai ne tokie jau dideli, nes ejo per kitu galvas, pamirsdamai visus tuos sokejus, kurie su jais kartu pradejo. Tik gaila, kad ne visi turejo tokias salygas... Jie net "Sukurio" jubiliejuose nepamini tu kurie buvo geresni uz juos, tik neturejo tokiu salygu....neturejo tokio uznugario arba nachaliskumo... Linkiu ilgu metu ir geros atminties!!!

tetukei

tetukei portretas
na nepavydėkit.Beje, daug grįžusių iš Sibiro taip pat baigė mokslus, dirbo, turėjo ir turi hobius.Na o tinginiui visada blogai.

zzzzzzzzz

zzzzzzzzz portretas
nuosirdziausi sveikinimai sulaukus garbingo amziaus ir laika jau skirkite tik poilsiui
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių