Pereiti į pagrindinį turinį

Abiturientus korepetitoriai atakuoja mokyklose (papildyta)

2009-09-23 17:13
Abiturientus korepetitoriai atakuoja mokyklose (papildyta)
Abiturientus korepetitoriai atakuoja mokyklose (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Papildomai egzaminams rengtis siūlantys korepetitoriai pradėjo žygius per mokyklas - antradienį korepetitorių atstovai paslaugas siūlė Jėzuitų gimnazijos abiturientams.

Prasidėjus naujiems mokslo metams atgimsta ir korepetitorių verslas - abiturientus papildomai rengtis egzaminams kviečia papildomo mokymosi įstaigos.

Legalią rengimosi egzaminams veiklą siūlanti Kauno bendrovė „Profesionalūs korepetitoriai“ pradėjo žygius per mokyklas.

„Formuojame grupes, konsultuoti abiturientus pradėsime nuo spalio“, - sakė „Profesionalių korepetitorių“ atstovė Skaistė Jasevičiūtė.

Ji įsitikinusi, kad korepetitorių paslaugomis pageidaus naudotis nemažai abiturientų, kurie artėjantiems egzaminams norės pasirengti nepriekaištingai. Tiesa, į trečiadienį Jėzuitų gimnazijoje vykusi susitikimą su abiturientais atėjo vos keli gimnazistai.

Papildomo mokymo specialistai mano, kad moksleiviai dar nėra įpratę prie legalios papildomo mokymosi sistemos, o mokyklų mokytojai į tokias paslaugas siūlančias įmones žvelgia priešiškai.

„Mes - pagalbininkai, o ne priešai, - sakė S.Jasevičiūtė. - Siekiame padėti abiturientams geriau pasirengti egzaminams, nes jų užduotys kasmet vis sunkėja, pakėlus stojamojo balo kartelę, daugeliui būsimų studentų keliai į nemokamą mokslą buvo užkirsti“.

Ji skaičiuoja, kad nuosekliai dirbančio abituriento pažymių vidurkis, pasitelkus korepetitorius, padidėja 25 proc.

Bendrovės „Profesionalūs korepetitoriai“ vadybininkė Jurgita Baublienė pasakojo, kad  papildomo mokymosi grupes konsultuos Kauno aukštųjų mokyklų dėstytojai. Esą jie yra suinteresuoti sudominti studentus pasirinkti jų universitete dėstomą specialybę.

Papildomo mokymo grupelėse chemijos, matematikos, lietuvių ir anglų kalbų, fizikos, biologijos žinias gilins po maždaug 14 moksleivių.

Viena akademinė valanda besimokantiems lietuvių ir anglų kalbų bei matematikos kainuos 10,45 lito, o lankysiantiems kitų dalykų mokymosi grupes papildomos studijos atsieis po 18,75 lito už akademinę valandą.

Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Austė Bartninkaitė įsitikinusi, kad puikiais pažymiais mokyklą baigti ir sėkmingai egzaminus išlaikyti galima ir be korepetitorių pagalbos.

„Mokyklose informacijos pakanka, tačiau kai kuriems moksleiviams sunku įsisavinti ją dirbant didelėse grupėse, tada ir praverčia korepetitorių paslaugos“, - sakė A.Bartninkaitė. Ji įsitikinusi, kad korepetitorių tikslas - ne išmokyti, bet užtvirtinti žinias, nes išmokstama iš esmės mokykloje.

Lietuvos moksleivių sąjungos vertinimu, nuosekliai pagal sudarytas mokymo programas besimokantys mokiniai paprastai įgyja visas egzaminui būtinas žinias per pamokas.

A.Bartninkaitė pastebi, kad kai kuriuos moksleivius eiti pas korepetitorius verčia tėvai - jų manymu, daugiau mokydamasis abiturientas turi didesnę tikimybę per egzaminą gauti aukštesnį įvertinimą. Dažniausiai abiturientai papildomai mokosi matematikos, anglų kalbos ir istorijos.

Apie korepetitorius moksleiviai sužino iš bendramokslių, kai kurie juos randa peržiūrėję skelbimus internete, laikraščiuose. Kartais mokytis papildomai po pamokų siūlo ir mokykloje dirbantys mokytojai.

„Dar nesinaudojau korepetitoriaus paslaugomis, nes pavyksta išmokti per pamokas ir dirbant savarankiškai, bet jeigu kuris nors dalykas sektųsi prasčiau, galbūt ieškočiau pagalbos“, - sakė gimnazistė A.Bartninkaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų