Pereiti į pagrindinį turinį

Afrikinio kiaulių maro zonoje Kauno rajone privaloma paskersti kiaules

2016-08-22 10:59
DMN inf.

Vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus 2016 m. rugpjūčio 12 d. įsakymu privaloma iki 2016 m. rugsėjo 25 d. paskersti turimas kiaules, kurių laikymo vieta yra afrikinio kiaulių maro buferinėje zonoje – Kauno rajono savivaldybės administracijos Lapių, Vandžiogalos, Neveronių, Karmėlavos seniūnijose.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kiaulių augintojas turi teisę kreiptis į Kauno rajono savivaldybę dėl kompensacijos gavimo už paskerstas kiaules ir privalo įsipareigoti ne mažiau kaip vienerius metus nelaikyti kiaulių paskelbtoje buferinėje zonoje, pasirašant įsipareigojimą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai nustatytą laiką nelaikyti afrikiniam ir klasikiniam kiaulių marui imlių gyvūnų buferinėje zonoje.

Skerdžiant kiaules savo reikmėms, gyventojas įsipareigoja iškviesti įgaliotąjį ar valstybinį veterinarijos gydytoją, kad jie galėtų apžiūrėti kiaules ir paimti mėginius dėl afrikinio kiaulių maro.

Išvežant kiaules į VMVT patvirtintą skerdyklą, kiaulių augintojas įsipareigoja kreiptis į įgaliotąjį veterinarijos gydytoją Veterinarijos pažymėjimui išvežamoms skersti kiaulėms gauti (forma patvirtinta 2016-08-10 įsakymu Nr. B1-649).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų