Pereiti į pagrindinį turinį

Aleksoto kalno drugelis – iš 3 tūkst. gėlių

2013-06-14 22:17
Aleksoto kalno drugelis – iš 3 tūkst. gėlių
Aleksoto kalno drugelis – iš 3 tūkst. gėlių / Tomo Raginos nuotr.

Tradicinė meninė instaliacija, Aleksoto šlaito drugelis, šiais metais skirta S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą jubiliejui.

Šiemet drugelį atgaivino Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras. Pašlaitėje iš gėlių išdėstytas ne tik drugelis, bet ir suformuotas užrašas „Lituanikai – 80“.

Skambant akordeono muzikai, atidarymo juostelę perkirpo miesto vadovai, profesinio centro atstovai bei Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Renginio koordinatorė Agnė Čepaitė sakė, kad nors kūrinys ir labai gražus, jį sukurti be Aleksoto seniūnijos pagalbos būtų buvę sunku – stačiame šlaite kepinant saulei darbininkai greitai pavargdavo. Seniūnija čia siųsdavo viešuosius darbus dirbančius žmones.

„Net nesuskaičiuosiu, kiek žmonių dirbo – tiek mūsų centro floristai, apželdintojai, tiek seniūnijos žmonės. Jaučiu, kad šis kūrinys gimęs po sėkmės žvaigžde, nes iš visų sulaukėme didelės paramos ir geranoriškumo“, – sakė Floristikos studijos vedėja Kristina Šiožinienė, pati pasodinusi ne vieną gėlę šiame šlaite.

Jos teigimu, čia pasodinta 2 tūkst. dvimečių ir 1 tūkst. vienmečių gėlių. Daugiausiai tai raugeriškiai, pūslenės ir margenės.

Aleksoto kalno šlaite gėlėmis apsodintas drugelis pirmą kartą sparnus išskleidė 2006 metų pavasarį. Šiais metais idėja, kaip papuošti drugelį, gimė floristui Marijui Gvildžiui.

Meninė instaliacija kauniečius turėtų džiuginti iki vėlyvo rudens – spalio 31 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų