Artėja išskirtinė naktis: iš pradžių ramybė, paskui – siautėjimas

„Tai bus įprastinė naujametinio budėjimo rutina. Ypatingo pasirengimo nėra, nes mes, kaip ir kitos tarnybos, visada esame pasirengę“, – „Kauno dienos“ portalui sakė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) direktorius Nerijus Mikelionis.

Tačiau, pasak N.Mikeliono, naujametinė naktis turi savo specifiką ir ypatumų.

„Paprastai iškvietimų skaičius iki vidurnakčio nuosekliai mažėja, o po dvyliktos valandos, kai prasideda siautėjimas, jis ima didėti. Prie to mūsų specialistai įpratę, tam pasirengę“, – patikino N.Mikelionis.

Jis informavo, kad budinčių brigadų skaičius Naujųjų metų šventimo laikotarpiu mieste bus įprastas.

„Kiek kitaip dirbs pajėgas valdantys dispečeriai, kurie prevenciškai galės nusiųsti brigadas į masinių susibūrimų vietas“, – atkreipė dėmesį Kauno GMPS vadovas.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė pakvietė gyventojus neignoruoti saugaus elgesio normų, būti atsargiems ir atsakingiems.

„Ugniagesiai dirbs įprastu režimu, tai yra kiekvieną akimirką bus pasirengę skubėti į pagalbą – ar tai būtų gaisras, ar eismo įvykis, ar kokia nors kita bėda“, – sakė D.Vaitkevičienė.

Ji neslėpė, kad didžiausią nerimą gelbėtojams kelia alkoholio vartojimo pasekmės.

Niekada negali numatyti, ką sumanys alkoholio padauginę asmenys.

„Niekada negali numatyti, ką sumanys alkoholio padauginę asmenys. Deja, yra taip, kad, pavyzdžiui, gaisrų skaičių dažnai lemia alkoholio vartojimo intensyvumas ir kiekiai“, – apgailestavo specialistė.

Ji atkreipė dėmesį, kad per Naujųjų metų šventimo laikotarpį padaugėja atliekų konteinerių gaisrų.

„Į konteinerius patenka ne visai užgesusios petardos, kiti šventiniai atributai, todėl tai šen, tai ten iš konteinerių plyksteli liepsnos. Būtų saugiau, jei automobiliai naujametinę naktį būtų paliekami toliau nuo konteinerių“, – rekomendavo D.Vaitkevičienė.

Pasak jos, patartina atlikti neįstiklintų balkonų „inventorizaciją“, atsargiai naudotis šventinio apšvietimo priemonėmis.

„Vertėtų pasirūpinti, kad neįstiklintuose balkonuose nebūtų lengvai užsiliepsnojančių daiktų. Išvykus iš namų negalima palikti įžiebtų girliandų, ypač saugiai reikia naudotis bengališkomis ugnelėmis“, – paprastas, bet per šventes užmirštamas saugaus elgesio normas priminė D.Vaitkevičienė.

Naujųjų metų naktį tvarką mieste prižiūrės didesnės nei įprasta policijos pareigūnų pajėgos. Apie tai informavo Kauno miesto policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

„Siekiame maksimaliai užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą bei, žinoma, sureaguoti į kiekvieną pagalbos šauksmą. Pareigūnai tikisi, jog kauniečiai ir miesto svečiai išliks sąmoningi ir Naujuosius metus sutiks kultūringai bei saugiai – atsargiai elgsis su pirotechnikos gaminiais, nevairuos automobilių apsvaigę nuo alkoholio, nedarys teisės pažeidimų ir, žinoma, laikysis visų reikalavimų, susijusių su COVID-19 ligos plitimu“, – pabrėžė policijos atstovė.

Kauno miesto savivaldybė ragina 2021 metus palydėti būnant savo namuose. Dėl pandeminės situacijos atsisakoma renginių, ketinama riboti automobilių eismą Rotušės aikštėje, kur stovi pagrindinė miesto Kalėdų eglė, o dangų nušviesiantys fejerverkai vidurnaktį bus leidžiami iš septynių miesto rajonų.

Naujųjų metų išvakarėse Rotušės aikštėje bus ribojamas automobilių eismas. Prie eglutės bus galima patekti tik pėsčiomis.

Savivaldybės atstovai nurodo, kad dėl saugumo, suderinus su policija, nuo 2021 m. gruodžio 31 d. 20 val. iki 2022 m. sausio 1 d. 2 val. transporto eismas Rotušės aikštėje bus ribojamas. Tradiciškai bus uždarytos įvažos į A.Jakšto, M.Valančiaus, M.Daukšos, Aleksoto, Muitinės gatves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Na, o po dienos-kitos - nušalusių galūnių amputavimas. Ir taip kiekvienais metais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių