Pereiti į pagrindinį turinį

Atkaklumas atnešė medalius (Metų kaunietės rinkimai)

2017-02-03 08:13
DMN inf.

Viena kandidačių į Metų kaunietes, net ir tapusi čempione, pabrėžia: sportuoti reikia dėl savęs, pergalei prilygsta ir gera savijauta bei energijos antplūdis – tai saugus sportas garantuoja.

DONATA VIŠTARTAITĖ-KARALIENĖ DONATA VIŠTARTAITĖ-KARALIENĖ

07. Donata Vištartaitė-Karalienė

Irkluotoja, 2016 m. Rio vasaros olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja, Lietuvos, pasaulio ir Europos čempionė.

Po bronzinio olimpinio finišo ji sakė, kad jai būtų užtekę bet kokios spalvos medalio, nors visada siekia pasirodyti kuo geriau.

Į vos pradėjusią sportuoti dabartinę olimpinę prizininkę specialistai didelių vilčių nedėjo, nes ji buvo per žema ir per liekna.

Jos treneris Algirdas Arelis "Kauno dienai" yra pasakojęs, kad Donata yra labai ypatinga: atkakli, užsispyrusi. Palyginti su kitomis irkluotojomis, mažą savo ūgį ji kompensuoja ir viršija ypatingu nusiteikimu ir ištverme.

"Tokių rezultatų ji pasiekė tik per savo atkaklumą. Per treniruotes Donata dirba iki ašarų", – kalbėjo A. Arelis.

Vis dėlto D. Vištartaitei-Karalienei taip patiko irklavimas, kad treniravosi su didžiuliu užsidegimu ir nepaisydama prognozių ėmė skinti laurus.

23. Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) nugalėtojų komandos "Hoptrans-Sirenos" vadovė ir žaidėja.

"Praėjusieji metai buvo nuostabūs. Savo karjerą papildžiau LMKL čempionės medaliu, taure ir čempionės vardu", –  džiaugėsi sportininkė.

Anot jos, Kauno rajonas didžiuojasi turėdamas aukščiausio lygio komandą, taip pat ir Kauno miestas. "Kuo daugiau pergalių, tuo garsesnis tampa moterų krepšinis ir apskritai sportas.

Laimėtas čempionatas, pabrėžia pašnekovė, yra visos komandos darbas. "Komanda turi būti kaip kumštis, daug treniruotis, taisyti savo klaidas – tada viskas lengviau vyksta. Vadovauti reikia mažiausiai. Aš labiau linkusi skatinti, bet turi būti ir rezultatas", – kalbėjo kaunietė.

Dvi dukrytes auginanti Rasa tikriausiai yra vienintelė krepšininkė, dėl nėštumo ir motinystės nepraleidusi nė vieno sezono. Po pirmojo gimdymo pasiruošti naujam sezonui turėjo du mėnesius.

"Visur keliavau su savo lopšiuku – dukryte Daniela. Ir į salę, ir į štanginę. Viskas atrodė labai smagu, nors dabar atrodytų gal ir neįmanoma. Žinau, sportavusieji ilgus metus mane supras. Sportuojančiam žmogui sportas yra gyvenimo valiklis, tad tol bėgu, kol leidžia sveikata", – pasakojo krepšininkė.

Komanda turi būti kaip kumštis, daug treniruotis, taisyti savo klaidas – tada viskas lengviau vyksta.

Ji neslėpė, kad kartais paros neužtenka visiems sumanymams įgyvendinti ir reikalams sutvarkyti, bet turėdama laisvų dienų stengiasi visą dėmesį ir meilę skirti vien tik šeimai. "Savo princesytėmis džiaugiuosi kiekvieną dienelę. Koks būtų neįdomus gyvenimas ir kasdienybė be šių gražuolių", –  akcentavo jauna mama.

Sportuojanti mergaitė, jos nuomone, yra labai geras dalykas. "Nesvarbu ir nesureikšminu, ar lanko krepšinį, ar plaukimą, svarbu, kad sportuoja. Dukra lankė šokius, gimnastiką, plaukimą. Dabar lanko krepšinį su berniukais. Individualiai sportuoja, patinka 100 m bėgimas. Svarbu, kad suprastų sporto svarbą ir naudą", – teigė R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Sportuodama ji aplankė daug šalių ir renginių. Sutiko įdomių žmonių, pažino daug kultūrų, atrado daug draugų.

"Moterims, tam dar nesiryžtančioms, siūlau pabandyti mankštintis, sportuoti sau. Pamatysite, kaip smagu pajudėti, ir, atrodo, jėgų daugiau, jautiesi tiesiog kaip ant sparnų", –  motyvavo krepšininkė.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKA XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kaunodiena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Jūsų balsų laukiame iki vasario 10 d. Į kitą etapą pateks dešimt kauniečių, sulaukusių didžiausio jūsų palaikymo.

Daugiau informacijos apie projektą "Metų kaunietė" rasite kauno.diena.lt/mk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų