Atskleidė, kada planuoja parengti Kauno draustinių specialiųjų planų korektūras

Didelio dėmesio sulaukęs sprendimas keisti Kauno Nemuno ir Nevėžio santakos bei Veršvo kraštovaizdžio draustinių specialiuosius planus įgyvendintas bus nebent 2021 ar 2022 metais, sako Kauno savivaldybės atstovai.

Jie pabrėžia, jog tai – ilgas procesas, kuriame nesiekiama greitų sprendimų.

„2019 metais priimtas tarybos sprendimas buvo principinis, leidęs pradėti Nemuno ir Nevėžio santakos bei Veršvos kraštovaizdžio draustinio specialiojo plano koregavimo procesą. Šiuo metu pati procedūra pradėta, ji vyksta, tačiau tikrai dar užtruks“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

„Greitų sprendimų čia niekas neketina priiminėti. Svarbu gauti kokybiškus specialistų, ekspertų siūlymus ir tik tada priiminėti atitinkamus sprendimus“, – teigė jis.

Pasak Kauno vicemero Andriaus Palionio, šio klausimo nesiekiama nei skubinti, nei dirbtinai vilkinti, bet svarbu skirti šiam ypatingos reikšmės klausimui tiek laiko, kiek reikia.

„Specialieji planai yra ypatingos reikšmės klausimas miestui, todėl tai reikalauja kruopštaus ir nelengvo darbo, kuris atitinkamai užtrunka. Kai tik dokumentai bus parengti ir atsidurs ant miesto tarybos narių stalų, natūraliai grįš ir diskusija šia tema viešojoje erdvėje. Visuomenė tikrai bus plačiai supažindinta su planuojamomis naujovėmis“, – teigė jis.

N. Valatkevičius pabrėžia, jog planus svarbu atnaujinti, nes jie yra pasenę.

„Pasenusios sąvokos, pasenę daug dalykų, kurie visiškai neatitinka nūdienos reikalavimų ir įstatymų normų ir taisyklių“, – pabrėžė jis.

Planuojama, jog abu specialieji planai bus rengiami ir pristatomi kartu.

Sprendimas koreguoti dviejų draustinių specialiuosius planus priimtas pernai vasarį – opozicinė konservatorių frakcija sprendimą tuomet kritikavo dėl pernelyg didelės skubos ir baiminosi, kad draustiniams gali kilti pavojus, nes nėra nurodoma, kokie dalykai bus keičiami.

Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinis apima šių upių santaką ir slėnius. Į draustinio teritoriją patenka Lampėdžių miško parkas.

LRT Tyrimų skyrius yra skelbęs, jog draustinių planų koregavimas galėjo būti susijęs su Kauno mero Visvaldo Matijošaičio verslo interesais, nes vieno iš draustinių buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas – V. Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš pat tarybos sprendimą užregistravo mažiausiai 15 sklypų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pernai rugpjūtį pagal šią informaciją atlikusi tyrimą konstatavo, kad V.Matijošaitis ir jo sūnus tarybos narys Dainius Matijošaitis, miesto taryboje balsuodami dėl specialiųjų planų keitimo, supainiojo viešus ir privačius interesus.

Bendrovės „Vici Investments“ direktorius yra V. Matijošaičio sūnus, D. Matijošaičio brolis Šarūnas Matijošaitis.

Lampėdžių bendruomenė pernai vasario pabaigoje kreipėsi į prokuratūrą, prašydami ištirti, ar priimant šiuos sprendimus nebuvo pažeisti teisės aktai, tačiau prokuratūra tyrimą pradėti atsisakė, motyvuoja tuo, jog savivaldybė turi teisę rengti, keisti ar koreguoti kraštovaizdžio draustinių specialiuosius planus.

Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinis apima šių upių santaką ir slėnius. Į draustinio teritoriją patenka Lampėdžių miško parkas.

Veršvo kraštovaizdžio draustinis apima Veršvo upelio slėnį, jo erozinių raguvų šlaitus nuo Kalnų gatvės iki Maironiškių sankryžos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To "Komentatoriai"

To "Komentatoriai" portretas
a čia tau, godus dieduk, teisybė akis bado ?

Komentatoriai,

Komentatoriai, portretas
baikit lot. Patys nieko nesugebat, nieko nesukuriat, gyvenat iš pašalpų, bet mėšlu drabstytis tai specialistai. Seniai laikas Nemuno ir Nevėžio santaką padaryt rekreacine zona ir visas erdves atvert miestelėnų reikmėms. Dabar, kur pagrindinė kauniečių dalis poilsiauja? Prie Lampėdžių karjero. Tai laikas visą aplinką ir sutvarkyt šiuolaikiškai. Sveikinu visus, kas priėmė sprendimą tvarkyt šį apleistą kampelį. Dar yra Kaune protingų žmonių.

Lozung

Lozung portretas
Bylo vashe stalo nashe
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių