Po skandalo be direktoriaus likusi Kauno klinikinė ligoninė: kaip vyksta darbas?

  • Teksto dydis:

Vėlų penktadienio vakarą ir naktį Kauno klinikinė ligoninė, kuri Kaune yra kovos su koronavirusu epicentru, pateko į sūkurį, kuris akimirksniu nunešė vadovą. Tiesa, laikinai.

Generalinis direktorius Albinas Naudžiūnas laikinai nušalintas. Tai padaryta feisbuke premjerui Sauliui Skverneliui pamačius nuotraukas, kuriose – infektologų jau naudoti vienkartiniai apsauginiai drabužiai, sudėti į maišelius ir laikomi ligoninėje.

Ligoninės atstovai teigė, kad dėvėta apranga – „juodai dienai“, o S. Skvernelis jau ragino sveikatos apsaugos ministrą nušalinti ligoninės vadovą dėl neatsakingumo, ką po vidurnakčio Aurelijus Veryga ir padarė.

Tiesa, šeštadienį spaudos konferencijoje ministras jau sakė esąs A. Naudžiūno pusėje. Šiuo metu atliekamas situacijos tyrimas.

Albinas Naudžiūnas (kairėje) ir Aurelijus Veryga (dešinėje)

Kaip visa tai pakoregavo ligoninės veiklą? Kaip apskritai dėl pandemijos pasikeitė jos veikla?

„Kauno klinikinėje ligoninėje padėtis yra stabili, dirbame įprastu ritmu, susitelkę, nes gyvename kasdien besikeičiančioje ir neįprastoje situacijoje. Vadovo laikiną nušalinimą laikome nesusipratimu, bet ramiai laukiame Sveikatos apsaugos ministerijos tyrimo, kuris ir sudėlios visus taškus, nepalikdamas vietos šiuo metu nereikalingoms interpretacijoms“, – sakė ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas.

Vadovo laikiną nušalinimą laikome nesusipratimu, bet ramiai laukiame Sveikatos apsaugos ministerijos tyrimo.

Jis kalbėjo, kad savo ruožtui infektologai, administracija ir įstaigoje veikianti ekstremalios situacijos darbo grupė, sudaryta koordinuoti kovai su COVID-19, jau pareiškė palaikymą prof. A. Naudžiūnui, kurį šiuo metu vaduoja direktorė medicinai Gražina Žiedelienė.

Generalinis direktorius nors ir nepriima sprendimų, tačiau tebėra įstaigos ekstremalios situacijos darbo grupės narys, domisi ligoninės veiklos aktualijomis.

Šios ligoninės Infekcinių ligų korpuse dirba apie pusšimtis darbuotojų. Dirbantiems tiesiogiai su COVID-19 ligoniais numatyta skirti priedus prie atlyginimų.

Šiuo metu ne infekcinių ligų skyriai dirba tik trečdalio pajėgumu, tačiau medikams visos socialinės garantijos jiems liko tokios pačios.

„Esame sudarę kelias medikų dublerių grupes tam, kad jei dėl ligų tektų izoliuotis daliai personalo, juos turėtume kuo pakeisti, nesutrikdant darbo su COVID-19 pacientais. Tam rezervo turime, nes ligoninė dėl karantino maksimaliai sumažino pacientų skaičių – į stacionarą priimame tik tuos, kuriems medicininė pagalba neatidėliotina bei sustabdėme visas ambulatorines paslaugas“, – vardijo S. Tvirbutas.

Pirmadienį gydyti septyni sergantieji COVID-19. Sudėtingų ligonių kol kas nėra, o lengviausia forma sergančius išleidžia gydytis ne stacionare.

„Per parą vidutiniškai stebime 10-20 atvežtų pacientų. Taigi šiuo metu rezervas priimti ligonius dar gana didelis, tačiau niekas negali tiksliai pasakyti, kokio masto pandemija mūsų laukia. Jei ji labai išplis, į pagalbą ateis LSMU ligoninė Kauno klinikos, kuri yra paskirta koordinuoti Kauno regiono ir aplinkinių kraštų ligonines pandemijos metu. Tačiau tikimės kuo ilgiau atsilaikyti priešakinėje fronto linijoje, neįtraukdami kitų gydymo įstaigų, nes šaliai reikalingos ir kitos medicinos paslaugos“, – dėstė S. Tvirbutas.

Jis minėjo, kad dar prieš porą mėnesių ligoninė ėmė nuolat ir gausiai pildyti savo apsaugos priemones, tai daro iki dabar, o šiuo metu sulaukia ir verslo, pavienių geradarių, Sveikatos apsaugos ministerijos paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Jurguti svenciausias-jo vieta tik tarp tu maiseliu-nei pridesi nei atimsi

Darbuotojai

Darbuotojai  portretas
Na , tai taip jau ir nutinka kai gebėjimų vadovauti neaptikta , o yra tik nevaldomas noras tai daryti ... Tai kažkas iš šalies ir vadovauja . Koks skirtumas tada jau kas ... Iš kur tas mažvaikis ištrauktas ? Jam tik su smėliuku dar žaisti pabarstytu administracijos korpuso aikštelėje

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai senazi buvo laikas vagis ir afrikoj vagis
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių