Centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune nuo kovo 1 d. – 20,7 proc. mažesnė

  • Teksto dydis:

Dėl sumažėjusių perkamos šilumos ir kuro kainų nuo kovo 1 d. kauniečiams bei Kauno rajono ir Jurbarko gyventojams nustatyta net 20,7 proc. mažesnė nei pernai kovą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina.

Vienanarė šilumos kaina gyventojams nuo kovo 1 d. bus 4,33 ct už 1 kilovatvalandę (kWh) su PVM. Lyginant su praėjusių metų kovo mėnesiu, ši kovą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune bus net 20,7 proc. mažesnė. Pernai kovą ji sudarė 5,46 ct/kWh su PVM. Sumažėjimas pavaizduotas grafike.

Šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke mažėja ir palyginti su šių metų vasariu. Šį vasarį šilumos kaina gyventojams sudaro 4,87 ct už 1 kWh su PVM, taigi kovą šilumos kaina bus 11,1 proc. mažesnė.

Mokėjimai (sąskaitos) už suvartotą šilumą (šildymą ir karštą vandenį) priklauso nuo pastate suvartoto šilumos kiekio. Šis priklauso nuo pastato būklės, lauko oro temperatūros ir patalpose norimos palaikyti temperatūros.

Daugiausia šilumos suvartojimą lemiantis veiksnys yra pastatų būklė. Kuo geriau pastatas prižiūrimas, tuo mažiau šilumos jame suvartojama. Šildymo sezono metu sąskaitos už šilumą kokybiškuose ir gerai prižiūrimuose namuose, lyginant su prastos būklės ir blogai prižiūrimais daugiabučiais gyvenamaisiais namais, skiriasi nuo penkių iki aštuonių ar net dešimties kartų. Atkreiptinas dėmesys, kad tiek šilumos kaina, tiek lauko oro temperatūra visiems buvo vienoda. Todėl akivaizdu, kad daugiausia mokėjimai už šildymui suvartotą šilumą skyrėsi dėl skirtingos pastatų būklės.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xser

Xser portretas
Pliusine temperatura , o tie gaidziai ir toliau kaitina. Pyd... ai

Cha

Cha portretas
Cha, nejaugi kas dar nesupranta? Tai mulkinimas. Sumažinta šildymo kaina, bet tiek pat pakelta mokesčiai už šiukšlių išvežimą. Jei dar ne daugiau.

banditstva

banditstva portretas
Paslėpta banditstvos - renovacijų reklama. Dėl pastatų kokybės, o ji pas mus skiriasi gal vos 10-čia procentų, kaina taip pat skiriasi tiek. Bet gi kam valdžiai smulkintis dėl šildymo kainų, jei galima šimteriopai kauniečius nuskalpuoti juos verčiant įlįsti į begalines skolas mokant už renovaciją. Va ir viskas ką norėjau pasakyti.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių