COVID-19 įsisuko į Kėdainių savivaldybę: serga visi vadovai

Koronavirusu užsikrėtė visi Kėdainių rajono savivaldybės vadovai – meras Valentinas Tamulis, vicemeras Paulius Aukštikalnis, administracijos direktorius Arūnas Kacevičius ir jo pavaduotojas Gintautas Muznikas.

Kaip BNS patvirtino meras V. Tamulis, koronavirusas šią savaitę pirmiausia nustatytas G. Muznikui, o ketvirtadienį teigiamų atsakymų sulaukė ir likę trys savivaldybės vadovai, įskaitant jį patį.

„Vakar darėmės testus, šiandien gavome teigiamus atsakymus. Pradžia buvo nuo vieno pavaduotojo, dabar visi turime teigiamus. Kitiems darbuotojams – pas vienus teigiami, pas kitus neigiami, iš viso vakar turėjome penkiolika išsitirti, ne visi dar atsakymus gavo, skubama pranešti tiems, kurie teigiami. Be mūsų keturių, dar vienai darbuotojai tikrai nustatyta“, – sakė meras.

„Pirmam išlindo direktoriaus pavaduotojui, o pasitarimai juk visada ryte būna, dalyvaujame visi“, – tvirtino V. Tamulis.

Valentinas Tamulis/Asmeninio arch. nuotr.

Savivaldybės vadovas teigia ligos simptomų nejaučiantis ir tikėjosi neigiamo testo – prieš savaitę jis jau buvo sulaukęs neigiamo rezultato, kai nusprendė pasitikrinti po kontaktų su žmonėmis nustatytame židinyje Kėdainių policijoje.

Anot jo, administracijos direktorius jaučiasi prasčiau, tačiau visi vadovai yra saviizoliacioje namie, ne gydymo įstaigose, organizuoja darbus nuotoliniu būdu. Šiuo metu savivaldybėje nustatinėjami kontaktai, meras neatmeta, kad izoliuotis gali tekti nemažai daliai administracijos darbuotojų, jie bus masiškai testuojami.

„Laukiame nurodymų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, sudarinėju kontaktinių asmenų sąrašą, su kuo 72 valandos iki tepinėlio paėmimo esu kontaktavęs. Na, taip, bus daugiau, nes, kaip sakau, aš turėjau neigiamą testą prieš savaitę pasidaręs, jaučiausi drąsiau (...). Pagal kontaktus, bus labai daug iš savivaldybės – skyrių vedėjai, kiti darbuotojai“, – kalbėjo V. Tamulis.

Savivaldybės duomenimis, per pastarąsias dvi savaites savivaldybėje registruoti aštuoni atvejai ir didesnių protrūkių pastaruoju metu nefiksuota.

Dar kartą įsitikinau, kokia klastinga liga vaikšto tarp mūsų.

Rekordinis šuolis

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį pranešė, kad Lietuvoje per parą patvirtinti 424 nauji koronaviruso atvejai, mirė dar penki žmonės.

Liga iš viso nustatyta 8663 asmenims, tebeserga 4727, pasveiko – 3773.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 125 žmonių – penkiomis mirtimis daugiau, nei pranešta trečiadienį. Dėl kitų priežasčių mirė 38 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 31  tūkst. 575 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 366 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą ištirta 10 212 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 925 tūkst. 758 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alibaba

Alibaba portretas
Valdžia serga 30 metu visiem šalia liga....

O sako

O sako portretas
kad ant Lietuvos nėra gerų naujienų. Yra, kaip matome.:)

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Aišku kur krysa uspaskichas lankėsi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių