COVID-19 neaplenkė ir Kauno darželių: virusas jaukia trijų įstaigų darbą

  • Teksto dydis:

Pranešama, kad Kauno darželiuose „Žvangutis“ ir „Daigelis“ nustatyti koronaviruso infekcijos atvejai. Dalis vaikų kurį laiką turės praleisti namuose.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Asta Keruckė portalui kauno.diena.lt komentavo, kad abiejuose minėtuose vaikų darželiuose buvo nustatyta po vieną teigiamą COVID-19 atvejį ir imtasi visų prevencinių priemonių, kad koronavirusinė infekcija neplistų – su sergančiuoju tiesiogiai kontaktavę asmenys izoliuojasi namuose ir yra prižiūrimi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų.

„Spalio 9 d. koronavirusas buvo nustatytas „Žvangučio“ pedagogui. Mūsų žiniomis, šiuo metu su užsikrėtimu susijusių naujų atvejų nėra. Jei situacija nesikeis – vaikai spalio 19 d. sugrįš į ugdymo įstaigą. Darželyje „Daigelis“ besimokančiam vaikui COVID-19 nustatytas spalio 15 d. Visa grupė izoliuojasi, o jų būklė stebima. Su kiekviena įstaiga, pagal susidariusią situaciją, rizikos lygį ir algoritmus, rekomendacijos derinamos individualiai“, – apie situaciją vaikų darželiuose komentavo A.Keruckė.

Dėl pastaruoju metu užfiksuotų COVID-19 atvejų, šiai dienai yra aktualūs trys darželiai Kauno mieste.

Portalo kauno.diena.lt redakciją buvo pasiekusi informacija, kad koronavirusas buvo pasibeldęs į dešimt miesto darželių, tačiau specialistai tokios informacijos nepatvirtino. Pasak jų, šiuo metu aktualūs vos keli atvejai. Tad galima daryti prielaidą, kad kitose priešmokyklinio ugdymo įstaigose infekcijos atvejai buvo užfiksuoti anksčiau ir žmonės jau spėjo pasveikti.

„Dėl pastaruoju metu užfiksuotų COVID-19 atvejų, šiai dienai yra aktualūs trys darželiai Kauno mieste. Išsamesnius duomenis pateikti gali epidemiologinę situaciją stebintys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai“, – nurodė savivaldybės atstovė.

NVSC portalui kauno.diena.lt pateikė informaciją tik apie minėtus vaikų darželius.

„Didelės rizikos sąlytį turėjusieji asmenys izoliuoti 14 d. laikotarpiui, kitų grupių veiklos nerekomenduojama keisti.14 d. laikotarpyje registruoti du atvejai ikimokyklinio ugdymo įstaigose: Kauno Aleksoto lopšelyje-darželyje, Kauno lopšelyje-darželyje „Žvangutis“, – atsakymus pateikė NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu nustokit viduriuot

Nu nustokit viduriuot portretas
Jei susirgime, tai gydysimes. Kiekviena rudeni puola slogos ir visokie virusiukai. Tai ka, darzelius uzdaryti?

Lina

Lina portretas
Įdomu,kokiu būdu logopedas nuotoliniu būdu dirbti su 3-4 m.amžiaus vaiku?!Dar įdomiau:vaikas gali būti viruso pernešėjas.Tai tėvai čia ne prie ko?!

Mama

Mama portretas
Prie ko cia teveliai, jei covid uzsikretusi aukletoja. Tevai net i grupe neileidziami, lauke turi stoveti visada, vaikams temperatura kasryt matuojama, o aukletojoms grupese net kaukiu nereikia...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių