Darbai prie savivaldybės: gėlių klombas užpildys tūkstančiai svogūnėlių

  • Teksto dydis:

Penktadienį miestiečių dėmesį patraukė darbai prie Kauno savivaldybės pastato. Ties gėlių klombomis sudėliotos dėžės, o jose – gėlių svogūnėliai, kurie žiedais apsipils pavasarį.

Nors šiuo metų laiku gėlių klombose gan tuščia, nėra žalumos, tačiau pavasarį čia bus tikrai visai kitas vaizdas. Darbininkai jau dabar sodina gėlių svogūnėlius ir komponuoja įvairias gėlių kompozicijas.

„Pavasarinių gėlių svogūnėliai – narcizai, tulpės, hiacintai ir gyventojų itin pamėgti dekoratyviniai česnakai – bus sodinami skirtingose miesto erdvėse. Sodinimo darbai jau suplanuoti prie savivaldybės, Karo muziejaus sodelio rožyne ir naujojoje Vienybės aikštėje, ties Kauno pilimi, Kalniečių parke bei prie J.Basanavičiaus paminklo“, – apie tai, kokios gėlės pavasarį Kauno erdvėse praskleis žiedus, kiek anksčiau portalui kauno.diena.lt komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ji buvo minėjusi, kad svogūninės gėlės pavasarį sužydės ir Laisvės alėjoje, čia vėl bus galima darytis asmenukes prie geltonos narcizų upės. Taip pat bus papuoštos ir rekonstruotos S.Daukanto gatvės gėlių klombos.

Beje, kai bus pasodinti gėlių svogūnėliai, prie savivaldybės gėlių klombos tuščios ilgai neužsibus. Jau tapo tradicija prieš didžiąsias metų šventes šią erdvę papuošti žaliaskarėmis eglutėmis. Tad ir šiemet ties savivaldybe atsiras lemputėmis papuoštų eglučių sodelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vysnia

vysnia portretas
susikti kupcinsko gaidziai nerimsta

Anonimas

Anonimas portretas
Baisios tos klombos, baisus ir tie sikinykai vadinami" kolumbariumais". Koks nevisprotis gali sukurti toki niekala , o valdziagyviai sumoka gerus pinigus uz ta siukslyma ir dziaugiasi. Neniuokokit Kauno su savo ismonemis

Loreta

Loreta portretas
O kad šunų šeimininkai susiprotėtų netupdyti savo augintinių į klombas, bet ....ko gero tai tik svajonės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių