Dėl tėvo palikimo – priekaištai bankui

Beveik 900 eurų banko pervedimuose pasigedo kaunietis, besirūpinantis savo tėvo palikimu. "Banko darbuotojai sako, kad viskas gerai. Melagiai", – piktinosi vyras. "Swedbank" atstovai teigė, kad aiškinasi situaciją.

Neatgauna indėlių

Kaunietis Jonas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) dar nespėjo susitaikyti su tėvo mirtimi, tačiau turi rūpesčių ir dėl jo palikimo. Notaras patvirtino, kad miręs tėvas visą turtą perleido savo sūnums. Jono brolis jam suteikė teisę tvarkyti  visus reikalus. "Kauno dienai" Jonas pateikė ir tai patvirtinantį dokumentą.

Testamente buvo nurodyta, kad tėvas palieka būstą, kitus daiktus ir šešias banko sąskaitas. Jose buvo padėti įvairaus dydžio terminuoti indėliai, į kuriuos buvo prikapsėjusios ir palūkanos. Per visas sąskaitas susidarė daugiau nei 7,5 tūkst. eurų suma, o skaičiuojant kartu su palūkanomis, Jonas turėjo paveldėti daugiau kaip 8,8 tūkst. eurų.

Vos tik gavęs notaro pritarimą, Jonas nukeliavo į "Swedbank" banką, kur buvo tėvo sąskaitos, kurias po mirties perleido sūnums. Pagal taisykles banko atstovai paveldėtą turtą turi grąžinti per penkias darbo dienas. Tiek neprireikė – po keturių dienų pinigai jau buvo kauniečio sąskaitoje. Deja, ne visi. Kaunietis pasigedo 868 eurų.

Neaiški schema

Tėvo palikimo reikalus tvarkantis Jonas "Kauno dienai" pasakojo, kad iš "Swedbank" banko gavo kelis pervedimus, tačiau kad ir kaip žiūrėsi – suma neatitinka realybės. Be to, vyras nesuprato, kodėl indėliai buvo pervesti tik per kelis kartus.

"Buvo šešios sąskaitos, vadinasi, turėjau gauti šešis pervedimus iš banko. Kiekviename turėjo būti nurodyta ta suma, kuri buvo tėvo banko sąskaitoje. Tačiau gavau tik du pervedimus, dar du gavo brolis, nors jam pervesti neturėjo – juk  buvo notariškai patvirtinti dokumentai, kad viską tvarkau aš. Tuose dviejuose pervedimuose neaišku, kokie pinigai persiųsti", – pasakojo kaunietis.

Vyras tikino, kad pervestų pinigų suma neatitiko nei skaičiuojant tik indėlių sumą, nei pridėjus sukauptas palūkanas. Iš tų šešių sąskaitų, kuriose buvo terminuotas indėlis, dvi pinigų sumos buvo vienodos – po 868 eurus. "Galbūt banko atstovai tai palaikė viena sąskaita, nes būtent tokios sumos ir trūksta", – svarstė Jonas.

Jis pasakojo į tai atkreipęs ir banko atstovų dėmesį – kad tai skirtingos sąskaitos, patvirtino išrašai ir notaras. Banko atstovai jam kiekvienąkart atsakydavo, kad viskas yra gerai.

"Jiems neužteko trijų mano skambučių, kad pervedė ne tą sumą. Jie vis sako, kad viskas gerai. Jie pavogė iš manęs pinigus, o melagiai visada neigia kaltę. Tegu teisminiais aktais pagrindžia, kodėl viską į vieną sąskaitą suplakė, niekur pasaulyje taip nėra. Be to, tarp paveldėtų sąskaitų buvo įvardyti ir vertybiniai popieriai, tačiau banke apie juos taip pat nieko neužsiminė", –  apie "Swedbank" banke esą pradingusius pinigus kalbėjo Jonas.

Vyras neslepia, kad trūkstama suma jam yra tikrai didelė, tačiau kai bankas taip atsuka nugarą, jis nebežino, kur kreiptis. Jonas ketina dėl negrąžintų tėvo pinigų kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Aiškinasi situaciją

"Swedbank" komunikacijos projektų vadovė Orinta Barkauskaitė tikino, kad komentuoti konkrečios kliento situacijos negali, nes tai susiję su kliento asmeninių duomenų atskleidimu.

Ji tik patvirtino, kad kliento skundas telefonu yra užregistruotas praėjusią savaitę. O.Barkauskaitė aiškino, kad į užklausas atsakoma per dvi savaites, tačiau visuomet stengiamasi nedelsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiamieji

Gerbiamieji portretas
visuomet atidžiai tikrinkite visas bankines operacijas, susijusias su jūsų pinigais. Ne veltui juk sakoma, kad pinigai mėgsta būti atidžiai skaičiuojami. Bankuose gali dirbti lengvo pasipelnymo mėgėjai. būkite atidūs.

ale

ale  portretas
bet kiek pas seneliuką sąskaitų buvo...

eilinis

eilinis portretas
budulis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių